All In – för Peder och svenskarna

Vilken svenskdag i Scandinavium!

Inte nog med att Nicole Holmén och Petronella Andersson vunnit dagens första hoppklasser – sedan avslutade Peder Fredricson med att ta hem den gigantiska, femstjärniga  Grand Prix-hoppningen Gothenburg Trophy med All In.

Och frågan är om inte All In med sin fantastiska prestation hoppade rakt in i EM-laget. Peder har visserligen härlige Sibon, men All In ser ut att vara snäppet bättre.

All In är bara nio år, men nyligen vann han även Grand Prixen i Borås. Och med tanke på sättet han hoppade i Scandinavium var det inte konstigt att publiken stod upp i bänkarna och hyllade honom, och Peder, efter omhoppningen.

Grand Prixen i Borås gav Peder 252 000 kronor. Nu fick han 264 000. Det innebär att han och All In hoppat in  516 000 på knappt två veckor!

Grand Prixen i Scandinavium var väldigt svår. Bara sex ekipage var felfria och många av världens bästa ryttare föll bort. Ändå lyckades fyra svenskar ta sig in bland de tio bästa, för efter Peder var Linda Heed sexa med Bee Wonderful, Helena Persson var sjua med Bonzai efter ett tidsfel, och Evelina Tovek var tia med Oz de Breve eftersom hon var snabbast med fyra fel.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.