Mjukladdning med gemyt

Egentligen är det trevligast på Scandinavium innan tävlingarna vid Gothenburg Horse Show kommit igång.

Jag körde upp till Göteborg vid lunch och efter incheckning på hotellet och med nya ackrediteringsbrickan runt halsen gick jag in i arenan. Här var det full fart och massor av ryttare som motionerade och mjukade upp sina hästar.

DSCN0498

Rolf-Göran Bengtsson skrittade runt på Casall Ask i samspråk med Henrik von Eckermann (på Crespo, bilden ovan), här var Royne Zetterman och en massa andra svenskar bland en handfull internationella ryttare.

DSCN0491

 

Det var lugnt, avslappnat, god stämning och många härliga välkomstkramar. Jag gick en vända i stallet, med en speciell badge i snöre runt halsen, som nådigast förärats mig av den nitiska stallpersonalen. Hälsade på Peder Fredricsons Flip’s Little Sparrow som egentligen inte alls ville hälsa utan stod och tjurade lite i sin box. Douglas Lindelöws Casello (bilden ovan) var däremot väldigt intresserad av uppmärksamhet och envisades med att rufsa sin skötare Madelen Isaksson i håret.

Ute i Mässan byggdes det färdigt inför den väntade invasionen av köpsuget hästfolk i morgon. 250 utställare finns i år. Banbyggarna har redan under dagen haft konferens kring banunderlag och veterinärbesiktningen är avklarad. En och annan häst fick en tappsko påslagen.

DSCN0496

 

Hoppningens startfält är topptoppklass med väldigt många av världens bästa ryttare på plats.

– Hoppsporten är där den ska, konstaterar tävlingsledare Tomas Torgersen, som också var glad åt att ha kunnat knyta ihop allt från ponny till seniorer under tävlingarna.

Sorgebarnet, om man får uttrycka det så, är dressyren, som, som vanligt, tvingas konstatera återbud. Stora stjärnan Adelinde Cornelissen kom med ett sent återbud, liksom en av hennes landsmän. Det blir bara ett tiotal ryttare som startar, men vi kan i alla fall trösta oss med och glädjas åt Edward Gal, Isabell Werth och vår egen Patrik Kittel (Toy Story) bland dessa. Och så Löberöds Paulinda Friberg som bara för några veckor sedan visade form när hon satte nya personliga GP-rekord med sin Di Lapponia.

Vi mjukar upp med junior- och ungdomsklasser i kväll – och den sedvanliga räckmackan på 23:e våningen. Sedan är det igång!

 

 

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.