RGB snart på hemmaplan igen

När Rolf-Göran Bengtsson kommer hem till Sverige blir det nästan alltid rusning. Hans clinic på Flyinge förra året drog fulla hus, minst sagt, och även när han tävlar är det ytterst välbesatt på läktarna.

RGB, förresten världsåtta även denna månad, rider förstås i Göteborg när Europafinalen av världscupen avgörs. Han har själv ingen avsikt att försöka kvala till finalen i Las Vegas (sparar på bästahästen Casall Ask) men nog skulle han vilja ta en seger i kvalomgåpngen.

Efter Göteborgstävlingarna kan vi glädja oss att få se RGB här hemma igen. I mars (datum inte helt fastställt än) kommer han nämligen till Helsingborg. Det ska bli hingstshow/clinic med Holsteinerförbundets hingstar. RGB har ju samarbete med det stora tyska avelsförbundet, som nu är ute efter att göra lite reklam för de hingstar som finns tillgängliga för svenska uppfödare. Jag anar att det blir ny rusning efter biljetter!

Apropå Helsingborg så är det stortävlingar där i helgen. Kval för juniorer och ungdomsryttare till Scaninavium, och laddning för seniorer (och även de yngre) inför inne-SM i Borås och Grand Prixen där. Boråstävlingen är viktig, inte minst med tanke på att Scaninaviumtävlingarna går bara två helger efter.

Diskussionerna kring den förhöjda åldersgränsen för ponnyryttare (till 20 år) går fortfarande höga. Jag fick höra förklaringen och motiveringen till varför det införts en tävlingsgrupp för ponnyryttare mellan 17 och 20 år (som jag skrivit om i tidigare blogginlägg) men i praktiken verkar det som att det bli problem. Ännu längre tävlingsdagar än tidigare, slitage på funktionärer och, kanske ännu värre, den äldre ryttarkategorin verkar inte tas emot särskilt väl ute på tävlingarna. Förhoppningsvis urartar det inte till ren mobbning, men Ridsportförbundet måste vara uppmärksamt på de problem som kan komma.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.