Kaxig Lidbeck siktar högt

För ett tag sedan accepterade fälttävlans förbundskapten Staffan Lidbeck att fortsätta på sin post.

Jag förstår att han är sugen, med tanke på det misslyckade 2014, med skadade hästar och ryttare under hela VM-uppladdningen, ett VM med bara reducerat manskap och inget lagresultat och kommunikationsproblem med de Englandsbaserade svenskarna.

Nu är hästar och ryttare tillbaka från respektive sjukstuga och relationerna med de svengelska ryttarna utredda och Staffan siktar högt: ”Jag ser väldigt stora möjligheter att vi nästa år ska försvara vårt EM-silver från 2013 i Malmö”, sa han.

Niklas Lindbäcks Mister Pooh, Frida Andersens Hertha, Johan Lundins Johnny Cash, Anna Hassös Clover, Viktoria Carlerbäcks fot, Sara Algotsson-Ostholts graviditet – allt är läkt och avklarat. Sara har två hästar, Wega och Reality,av hög kvalitet, Ludwig har ny häst, Franzipan, som han tror mycket på – så här långt ser det bra ut.

Det krävs, för är inte Sverige bland de tre bästa nationerna som inte redan är kvalade, så blir det inget OS. Men Staffan ser det som en ”självklarhet” att kvalet ska klaras lätt, för ambitionerna inför OS i Rio 2016 är stora: ”Vi ska åka dit som seriösa medaljkandidater”, sa han.

Rolf-Göran Bengtsson gästade Ryttargalan på Berns på onsdagen och fick mycket belåten ta emot priset till sin Casall Ask, som utsetts till Årets Häst inom svensk ridsport. Men det blev en jobbig dag för RGB, för förutom att nya bebisen hållit honom vaken på natten, så genomgick RGB, tillsammans med bland andra Peder Fredricson, fystester på Bosön i Svenska Olympiska Kommitténs regi.

Inget tycks kunna stoppa idrottsmannen RGB, trots förkylning imponerade han med att klara 20 benlyft (när man hänger i ribbstol och med hjälp av magmusklerna lyfter benen i 90 graders vinkel).

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.