Sekundkapning och Södertäljedominans

Douglas Lindelöw nådde inte riktigt ända fram till årets mål eftersom det inte blev något VM för honom. Det var självklart en stor besvikelse för honom eftersom det var mot Normandie han siktade.

Men nu har han skakat av sig förtreten och tagit nya tag. Det är världscupen i vinter som gäller. Och det kunde inte börjat bättre, Douglas och hans Casall-son Casello var sjua i världscuppremiären i Oslo.

Douglas var nöjd med sina två felfria rundor men måste också inse att det var ganska långt fram till segraren Jur Vrieling. Douglas har tagit för vana att vinna, eller plocka höga placeringar, i tidshoppningar, främst med Balahe, och han brukar också vara vindsnabb med Tamina. Men när det kommer till riktigt viktiga klasser, som på de stora hindren i världscupen, då är konkurrenterna ett strå vassare.

Douglas hoppas får rida många världscupdeltävlingar, men konkurrensen från kollegorna är hård eftersom Sverige bara får enstaka platser på de olika deltävlingarna och det är många som vill vara med. Men för varje WC-start får Douglas påspädning på erfarenhetskontot och möjlighet att komma de där sekunderna närmare täten, och det är ytterst värdefullt för en ryttare som anses vara framtiden.

Niklas Arvidsson sopade rent i Södertälje i helgen. Precis som i fjor vann han VW-Grand Prixdeltävlingen med Click and Cash och av bara farten tog han hem många av de andra stora klasserna med sina andra hästar också. Drygt 100 000 kronor blev det på kontot. Det kan man kalla lönsamt helgjobb.

Till kommande helg hoppar Niklas på hemmaplan i Helsingborg. Där gäller en deltävling i Swedish Riders Trophy (SRT) och deltagarantalet är gigantiskt, speciellt som man också lagt in ponnyversionen av SRT i programmet. 7,30 är starttid för tävlingarna på lördagen, på fredagen blir det sovmorgon för då startar man inte förrän klockan 8…

Här hemma har det varit lika jobbigt som på alla andra håll med de stora regnmängderna. Vi överraskades i söndags av hällregn, när vi var som längst hemifrån. Det såg fint ut när vi red ut, så jag tog inga regnplagg, men sedan öppnade sig himlen. Som tur var så var det inte så kallt, men jag tror det var nytt rekord för mig i blöta. Sadeln är fortfarande inte riktigt torr. Hästarna gillar förstås inte att bli så blöta men de finner sig oväntat bra  i situationen.

Undrar förresten hur hård vinter vi kommer att få. Ska man döma av hästarna blir det tufft, de har satt ovanligt mycket vinterpäls. Jag klippte tioåringen för tio dagar sedan men hon ser redan lurvig ut igen. Hoppas innerligt att det bara är falskt alarm.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.