Trolsk morgon i tidig terräng

DSCN0230 Anna Hilton galoppjoggar Matrix W i morgondimman.

DSCN0234 Folk strömmade genom grindarna redan vid sjutiden på morgonen. 50 000 åskådare väntas till VM:äts fälttävlan.

DSCN0235 En liten del av terrängområdet. Här är både start och mål, övervakat av slottet i Haras du Pin.

Klockan var bara strax efter sju på morgonen när jag anlände till Haras du Pin. Tre timmar till första start för terrängtävlingen i VM:äts fälttävlan. Men jag och kollegorna var knappast först på plats, redan strömmade folk genom grindarna, bussar landade sina många passagerare, det var folkvandring från alla parkeringar.

50 000 biljetter är sålda till VM:s största publika evenemang.

När datorn var på plats, inkopplad, uppkopplad (efter en del vanligt strul) och klar och jag hittat en kopp kaffe, tog jag en promenad i området, bara för att insupa atmosfären. Med mediabricka på magen kan man röra sig bakom publikvägarna och just som jag strosade för mig själv i relativ tystnad hörde jag en häst som frustade. Där, bakom en häck, på en stor äng i morgondimman, satt Anna Hilton och galoppjoggade sin Matrix. Synen var slående vacker, titta själv på den översta bilden.

Det ligger en sorlande förväntan över hela terrängområdet. Folk från hela världen, alla iförda gummistövlar och regntåliga jackor, med flaggor, ansiktsmålningar och glatt humör, strosar över hela området, längs alla de 5 892 meterna terrängbana. Folk är här för att umgås, för att uppleva och för att se bra sport. Låt oss hålla alla tummar för att det inte blir några olyckor. 91 ekipage till start, risken är stor att många inte kommer i mål.

 

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.