Så nära en fullträff för Malin

DSCN0237 Full fart i VM-terrängen, här en spansk ryttare.

DSCN0245 Fransk supporter. Fransmännen hejade vilt fram sina ekipage i terrängen.

DSCN0242 Det var trångt, lerig men trevligt när 50 000 människor trängdes i Haras du Pin.

Första svenska ryttaren är i mål. Malin Petersen och Sofarsogood klarade sig igenom alla svårigheter i på den tuffa och utslagsgivande VM-terrängen.

Nästan perfekt.

Det såg så fantastiskt ut, Sofie galopperade lätt genom lera och över alla hinder. Till sista, svåra, vattenkombinationen. Utan förvarning till Malin sprang Sofie till höger efter upphoppet ur vattnet, där det stod en häck.

Malin svor och svor.

– Dj-a skit. Allt kändes så rätt, Sofie gjorde inte ett enda misstag på hela vägen. Men hon överraskade mig, suckade Malin.

– Jag tittade på klockan under den långa galoppsträckan till vattnet. Hade jag inte fått den där utbrytningen och sedan tvingats rida långa vägen hade jag nog haft bästa tiden.

En tröst var i alla fall att hon gick i mål. Flera lag har redan splittrats, inte minst det amerikanska, och för Sverige, som ju bara har tre ryttare, är det viktigt att alla genomför denna ytterst svåra och händelserika terrängritt. Det är så tufft, så när ryttarna kommer fram till sista vattenhindret, så har de väldigt trötta hästar. Det fick förbundskapten Staffan Lidbeck att fundera på att råda de två kvarvarande svenskarna Anna Hilton och Dag Albert, att ta långa vägen där, från början.

Vi får väl se. Om några timmar vet vi hur det gick.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.