Ett glatt gäng i alla lägen

DSCN0220 Hela fälttävlansgänget, med Ludwig Svennerstål och förbundskapten Staffan Lidbeck i spetsen, efter Anna Hiltons dressyrprov. 

Hela gänget hänger med, hela tiden.

Fälttävlansfolket har många gånger påpekat att de gör allt tillsammans. De stöttar varandra igenom allt. Och det är sannerligen inte bara ord. Alla, verkligen alla, är med de här inledande dagarna när någon ur gänget ska in på dressyrbanan. Ludwig Svennerstål, vars häst Alexander inte klarade veterinärbesiktningen, är otroligt engagerad, alla hjälper varandra i förberedelser och sedan i stöttning.

När Anna Hilton kom ut efter dressyren med Matrix var hon jättebesviken. Men snabbt var förbundskapten Staffan Lidbeck där och pratade om personligt procentrekord för henne och Matrix. att det sedan handlade om debut för hästen i fyrstjärnigt var en annan sak, men Staffans påstående lättade upp stämningen på ett härligt sätt.

Idag var det inte lika mycket lera i Haras du Pin och håller vi tummarna riktigt hårt, så kanske det hinner torka uppe del till i morgon. Bra skor är i alla fall inköpta, för säkerhets skull.

Nu bär det iväg tillbaka till Caen, för dressyr på högre nivå: Grand Prix kür, med Tinne Vilhelmson Silfvén.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.