Förbannelsen kan vara bruten

IMG_1618 Med blågula naglar och vägran att se svårigheter bröt Malin Petersen den svenska fälttävlansförbannelsen. Förhoppningsvis.

Det var nervöst att se Malin Petersen rida fälttävlans dressyrprov. Och inte blev det bättre när hon kom inridande på arenan på en häst som var vitlöddrig av svett.

Men Malin är proffs ut i fingerspetsarna, en riktig idrottsman. Hon såg inte svårigheterna, bara möjligheterna, struntade i att hennes Sofarsogood, Sofie, just flippat ut totalt när publiken applåderade åt en fransman som precis ridit.

Nej, Malin mindes de instruktioner hon fått av besvärliga-hästar-experten Tristan Tucker och gjorde precis som hon blivit tillrådd. Det fungerade, Sofie klarade första halten inne på banan, hon klarade ryggningen och allt annat svårt. Visserligen med nerver och muskler på helspänn, men hon klarade det.

Kanske bröt Malins och Sofies prestation den förbannelse som uppenbarligen legat över det svenska fälttävlanslandslaget. Ingen mer otur med oförutsedda hällor och olyckor och annat, i stället prestationer som överraskar och stärker. I morgon rider Dag Albert och Anna Hilton sina dressyrprov, och i alla fall från Anna, kan vi vänta något jättebra.

Från distansritten kommer en del bulletiner under dagen. Svenskan Maria Hagman Eriksson är inte längre kvar i tävlingen eftersom hennes häst Bwuagadugo var halt vid den tredje vetchecken.

Besked om den costa ricanska hästen Doledo som förolyckades har också kommit. Hästen sprang rakt in i ett träd, skadades i huvudet och dog omedelbart, medan ryttaren Claudia Romero Cauchon fördes till sjukhus. I täten efter halva distansen är inte oväntat shejken från Dubai.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.