På dressyrfronten en hel del nytt

Det är inte så ofta det händer något riktigt nytt på dressyrfronten. Men, åtminstone för mig, var tyska Jessica von Bredow-Werndl en helt ny bekantskap.

Hon är bara 28 år och är ny i det tyska b-landslaget. Sin bas har hon vid en fantastisk anläggning vid namn Aubenhausen och hon backas starkt av sin familj. Innan presskonferensen satt hon vid podiet och fnittrade. Det som roade henne var en film som hon fått på mobiltelefonen där hennes bror, synnerligen engagerat, tittade på hennes ritt i Göteborg.

Jessica rider Unee BB, ett trettonårigt sto med samma pappa (Gribaldi) som den fantastiske Totilas. Och visst kände man igen det fantastiska rörelsemönstret och vilja att prestera. Huvuddomare Gustaf  Svalling var överväldigad och underströk att hästen utvecklats enormt. Så, vem vet, vi kanske får se Jessica och hennes Unee BB på VM i Normandie.

Dressyrens presskonferenser var förut de mest trista och stela föreställningarna. Så är det inte idag, ryttarna är såväl vältaliga som nära till skämt och skratt. Det är till och med så att man kan ställa obekväma frågor.

En som alltid är lättpratad är Patrik Kittel och han höll låda i vanlig stil – efter att som vanligt ha försett sig med mediarummets mackor. Lite allvarligare bverättade Patrik att han inte brytt sig om världscupen det här året. Göteborg var hans första start för säsongen i WC. Hela hans planering i år har VM i sikte. Och hans väg till Normandie går via Doha i Qatar om två veckor, med Toy Story.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.