Nervdaller och frukostmys

Det blev ingen lycka för våra skånska ungdomar i finalen av Young Rider Krafft Cup. Anna Persson från Genarp vann första kvalet i onsdags och var hur sugen som helst på seger med sin Cash Man, men i finalen blev det fyra rivningar och en trettondeplats bland de 14 startande. Inte heller Nicole Holmén från Vellinge tog sig till omhoppning eftersom hon med Aernst rev ett hinder i grundomgången. För Nicole räckte det ändå till en sjätteplats.

Banan var ganska knepig, så det var bara fyra av dessa trots allt rutinerade ungdomar, som var felfria. Bland dem var Rebecca Hallberg Fischer, elev vid ridsportgymnasiet i Vellinge, med sin Urco d’Hoyo. Rebecca satsade i omhoppningen men fick ett nedslag och slutade trea. Louise Torgersen från Fjärås vann på sin fantastiska Alisia – och det var precis som alla trodde det skulle bli. Kul för Louise, som två gånger, som junior, vunnit Morgondagens Vinnare i Scandinavium.

Som jag berättade igår så ska Rolf-Göran Bengtsson göra ett försök att rida på måndag, och känna efter hur det står till med det skadade låret. Sanningen är den att han faktiskt satt i sadeln, bara fem, minuter, redan härom dagen hemma i Tyskland…

GP-Ponnyn är en tävling för de yngsta, på C-ponny. De kvalar under vintern runt om i hela landet och de som hoppar mest stilrent, och felfritt, får komma till Scandinavium. Det hela är synnerligen seriöst och nerverna låg utanpå så många den här gången att de ramlade av till höger och vänster. Till och med på prisutdelningen. Hur som helst, denna tävling är ett väldigt bra inslag i arbetet för bättre ridning och för att bygga en stabil grund för de framtida tävlingsryttarna.

När jag går till hotellfrukosten passerar jag en barnhörna med en massa böcker och leksaker. I morse slängde jag bara en blick in i hörnet och konstaterade att där var ganska många barn. Plötsligt hörde jag ett ”hej Christel” och stannade upp. Där satt Malin Baryard-Johnsson med sina barn. Men hon är så liten och nätt att jag med en snabb blick inte upptäckte henne bland alla ungar.

Det var förresten gott om ryttare i frukostmatsalen. De kunde lugnt njuta av  lördagsfrukosten, efter att ha morgonarbetat sina hästar. Första internationella klassen börjar inte förrän vid lunchtid. Sedan blir det världscupdressyr på eftermiddagen innan det blir allvar på riktigt med Grand Prix-hoppning på kvällen.

Själv får jag väl försöka att, för första gången sedan i förrgår, ta mig utanför ”murarna” på Scandinavium och andas in lite frisk luft. Batterierna till datorns externa tangentbord har tagit slut.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.