Bakom kulisserna

IMG_1254

Alla sätt är bra utom de dåliga.

Klart barnen ska ha en ballong när det besöker den stora hästmässan Eurohorse i samband med Scandinaviumtävlingarna. Problemet är att man inte får ta med ballongerna in på arenen eftersom de kan skrämma hästarna.

Det är då avskiljningsräckena får en ny användning – som parkeringsplats åt ballongerna!

Intresset för hästaktiviteterna i Göteborg är lika stora som vanligt. Trots att det bara är ett ”vanligt” år, alltså inga världscupfinaler, var det slutsålt på fredagskvällen och inte heller under lördagskvällens dressyr och Grand Prix-hoppning finns det en ledig läktarplats att uppbringa.

Bakom kulisserna kallade ridsportförbundet till sin årliga presskonferens där årets ekonomiska resultat redovisades. Det visade sig att man gjort en förlust på nästan 2,5 miljoner kronor, men det var en beräknad och kalkylerad förlust eftersom man vill ha ungefär 13 miljoner kronor på  bankkontot.

Förbundsordförande Anders Mellberg berättade också att förbundet tänker arbeta hårt mot politiker i valrörelsen för att få ridsporten godkänd som friskvård, och för en upprustning av landets ridanläggningar.

Även hoppledningen kallade till möte och där redovisade förbundskapten Sylve Söderstrand hur arbetet fortskrider med långtidsplanen ”Hoppningen vill – 2020”. Det är en uppföljning av det måldokument som skapades på 90-talet och som så småningom ledde till åtskilliga medaljer på de stora mästerskapen. Arbetssättet kommer att bli ungefär detsamma även mot nästa decenniumskifte, men nu med ännu större fokus på uppföljningar, management och syn på ryttaren som idrottsman.

Och apropå gränsöverskridande aktiviteter, i morgon söndag kommer Prix d’Amerique-vinnaren Maharajah och tränaren Stefan Hultman till Scandinavium för att ta emot publikens hyllningar. Hoppas den ungdomliga ridsportpubliken förstår att uppskatta storheten i Maharajahs prestation i Paris.

Har precis sett Sofie Lexner dansa runt på dressyrbanan med Charming Boy.Snyggt, utan misstag, och belönat med 74,5 procent. Paulinda Friberg och Di Lapponias världscupdebut var också klart godkänd, 71,4 procent.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.