Höjden av njutning

Idag mår jag bra i hjärtat. Femåringen har fått komma på sommarbete.

Strålande solsken, över 25 grader varmt och gräset smaragdgrönt med miljontals gula maskrosprickar, det kunde inte bli bättre förutsättningar. Inte för att hagen här hemma är så dålig, men det är ju ändå skillnad när hästarna gått i samma inhängnad hela vintern. Sommarbete är något alldeles speciellt.

Femåringen såg ut att njuta med hela kroppen. Han kände igen sig (under sina yngsta år gick han i samma trakt på lösdrift), så när han talat om för sin nya kompis vem det var som bestämde tog han sig en lite galopp, några munsbitar gräs och rullade sig sedan både länge och väl.

Och jag stod och njöt  av skådespelet – med starka och envisa förhoppningar att det där skadade bakbenet ska läka under några magiska sommarmånader.

Eftersom nu lördagen blev betessläppardag avstod jag att åka till Skyrup. Jag var där länge under fredagen och fick en massa härligt snacka med många av ryttarna. Så därför kunde jag skriva i söndagens papperstidning att 1,50-vinnaren Stephanie Holmén varit hos Rolf-Göran Bengtsson i Tyskland och tränat, och att hon tänker fortsätta med det så ofta som RGB har tid.

Det var förresten roligt, i fredagens 1,45-hoppning, att se Jens Fredricson. Han tog ut Lunatic i hästens första start sedan världscupfinalerna i Scandinavium. Det handlade lite om formcheck, för på måndag (den 20:e) reser hästen ner till Rom för nationshoppningen där. Lunatic såg väldigt fräsch och tävlingssugen ut och gick givetvis dubbelnolla. Det bådar gott.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.