Grattis till en ungdomlig 50-åring

Grattis på 50-årsdagen, Rolf-Göran Bengtsson!

Att fylla halvsekel innebär en milstolpe i livet, och då får folk säga vad de vill, det gör det. När jag gjorde det underströk mina elaka barn att nu kunde det bara gå utför…

Och visst, naturen har sina lagar även när det gäller åldrande. Men när det handlar om en ryttare är det inte ovanligt att han/hon blir ännu bättre när gränsen passerats. Ridning handlar ju så mycket om rutin och erfarenhet.

När man dessutom tar hand om sin kropp kan karriären vara ytterligare ett decennium. Rolf-Göran gör det. Han har åkt på ett par rejäla smällar under åren, som innebär ljumskkrångel och axelont, men han håller koll på skadorna med hjälp av sjukgymnastik, och han ser till att hålla även resten av kroppen i trim.

Så nog kommer det att finnas liv i ”gubben” många år till. Dessutom är han välmotiverad. Han har nått toppen och jobbar nu, tillsammans med samarbetspartnern Bo Kristoffersen, på att bygga upp den nya generationen hästar, de som ska ta över efter Ninja la Silla, och så småningom Casall la Silla.

Jag hoppas Rolf-Göran fått en fantastisk födelsedag, hemma i S Sandby tillsammans med släkt och närmaste vänner. Och jag hoppas att han kan ge sig själv den finaste presenten, ett OS-guld.

Så, ännu en gång: Grattis på födelsedagen, Rolf-Göran Bengtsson.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.