På tysk hästturné

I förra veckan var fotograf Lotta G och jag i Tyskland på reportageturné.

Vi träfffade en trio OS-aktuella ridsportsvenskar, något ni kommer att kunna läsa om i en tidning nära er. Det som var så trevligt, förutom att träffa ryttarna, var den lätthet det var att färdas i Tyskland. Jag hade min hund med mig och den var självklart välkommen överallt, vare sig det gällde hotellrum eller utomhusserveringar

Också miljön i stallarna var enkel. Ni ska inte tro att topphästarna lever i någon särskild lyxx. Nej, det var högst ordinära stallar på de flesta ställena och alla tycktes trivas. Till och med lille Ninja la Silla, i all sin blyghet

Hur bra hästar än har det, och hur stor omsorg man än har om dem, så kan de bli sjuka. Det tvingades jag erfara pingstafton, när åttaåringen plötsligt stod och skrapade i hagen.  ”Hon försöker väl bara sparka upp mer gräs” skojade min dotter, men så enkelt var det inte.. Efter drygt tre timmars longering, undersökning av jourhavande distriktsveterinär och behandling blev det färd till regiondjursjukhuset i Helsingborg.   Här fick de under natten bukt med tarmomvridningen och jag kunde hämta hem min häst dag måndag, en häst som var vid väldigt gott mod och pigg värre.

Lördagsmorgonen tillbringade jag hos Lomma RK och dess lokala tävling. Fyraåringen var ute för att skaffa sig erfarenhet och hade hur kul som helst tillsammans med Karro. I startfältet fanns massor av ryttare som nöjde sig med att hoppa 80 ceentimeter och det var underbart att studera deras glädje. Detta är också en form av tävling och umgänge med häst.

Det var  skönt attt slippa se vissa avarter av ridning som ibland förekommer på högre nivå. Särsskilt bland några av de yngre.  Jag diskuterade detta med en domare och hon påpekade att det delas ut varningar numera för det som i grunden är dålig ridning. Hoppas bara att de som fått detta gula kort begrundar varför.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.