Fuktigt och festigt i Holland

Regnet fortsätter att ösa ner utanför Brabanthalle i ’s-Hertrogenbosch, och det är bara runt tio grader.

Så trots att vi är i slutet av april är jag glad att världscupen är en inomhustävling.

Här inne är det skönt varmt, men knappast torrt. I alla fall inte kring borden på vip-läktarna. Och inte var det så i hallen efter tävlingarna på lördagskvällen heller. När jag med den tunga dataväskan på axeln lämnade arenan var det full fart på diskot och festen lär ha pågått länge. Dock utan medverkande ryttare, för som vi tidigare konstaterat är dessa så proffsiga idag, och konkurrensen så tuff, att det inte finns utrymme att festa bort prestationer och därmed hästägare.

En som ändå hade svårt att sova var schweizaren Steve Guerdat. Hans häst Nino des Buissonnets klarade inte den veterinärbesiktning som hästarna i de avslutande världscuphoppningarna måste genomgå på lördagskvällen. Men han finns med på startlistan, så uppenbarligen var han okej vid ombesiktingnen på söndagsmorgonen.

Rolf-Göran Bengtsson kunde i alla fall gå och lägga sig med ett leende. Han startade ju Camilo la Silla i lördagens Grand Prix. Det var en chansning, hingsten hade bara gått 1,45-hoppning tidigare och nu handlade det om trestjärnig 1,55-GP. ”Blir det problem utgår jag”, sa RGB före start.

Det blev det inte några problem, RGB lotsade Camilo hur säkert som helst runt. Det blev bara ett nedslag, på en oxer ur sväng med röda och svarta bommar, ett fel som kom på ren orutin från hästen.

Nu ska jag sätta mig och fundera  – på vilken ryttare jag ska tippa som slutsegrare i världscupen. Det blev en magnumflaska champagne senast, vid EM i Madrid. Men det är väl att ha alltför stora förhoppningar att tippa RGB igen..?

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.