En del strul, men nu börjar det roliga

Hann inte mer än sätta fötterna i Brabanthalle förrän  jag sprang på SvT-Roger Blomqvist. Han hade en del bekymmer. Först att tre köttbullar kostade fem euro. Sedan att hans kommentatorsexpert Lotta Björe inte fick rätt ackreditering och inte kom in på tv-läktaren. Och sedan att den svenska kommentatorsplatsen förvisats långt från den ordinarie pressläktaren, ungefär vid VIP-folket.

Men det ordnade sig säkert, så att alla där hemma kan se och höra tv från världscupfinalerna i s’-Hertogenbosch. Själv hade jag inga problem med ackrediteringen. Inte ens vakterna på parkeringen protesterade när jag ville ställa den lilla bilen på pressplatserna.

Jag startade min resa hit på förmiddagen och allt gick som smort, tills jag skulle hämta hyrbilen. Jag ska inte trötta er med några detaljer, men efter två timmars väntan beslöt hjag att nästa gång tar jag tåget från Schipol.

Här finns en hel del svenskar på plats. Hann träffa förbundskaptenerna Sylve Söderstrand och Bo Jenå, paret Lasse och Liz Parmler vars barn Niclas och Malin båda är baserade i Holland – och alla trivdes.

Huvudsponsorn Rolex har utsett 2011 års bästa arrangör, sett ur medias ögon. Göteborg Horse Show var länge med men till slut vann Verona, efter sekretariatets strålande hantering av händelsen när topphästen Hickstead dog inne på banan. Det beslutet kunde ingen protestera mot.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.