Självklart är nya Flyinge framtiden

Det var stor hingstvisning på Flyinge i lördags och massor av folk på plats som ville ta del av det nya Flyinge-konceptet.

Nyfikenheten kring Paul Schockemöhles, Lövsta Stuteris och danskarnas hingstarna var stor. Det var kanske inget våldsamt tempo på uppvisningen men å andra sidan var det många som gillade kvaliteten i det de såg.

Jag tror att det är jättebra med det nya hingstkonceptet på Flyinge. Då får alla traditionalister säga vad de vill, men ska svensk sporthästavel framåt måste vi på ett ännu mera markerat sätt nvända oss av det bästa europeiska blodet. Och det får uppfödarna tillgång till nu, tack vare Paul Schockemöhle och partrners.

Traditionalisterna kan för övrigt vara glada åt Schockemöhle och kompani, för om inte dessa  satsat på Flyinge, hade det förmodligen blivit mest travavel där.

Solen strålar och våren verkar ha kommit på riktigt. Hästarna har fått njuta av värmen i hagarna utan att behöva ha täcken på sig. Det var en fröjd att se dem vällustigt rulla sig och klia av all lös vinterpäls.

Vi kryper ändå in i ridhus då och då eftersom det behövs riktigt underlag om man ska trimma igenom hästarna ordentligt. Fyraåringen fick vara med idag och han skötte sig strålande. Kanske kan han få göra sin debut på tävlingsbanan när Flyinge har sina unghästtisdagar i maj. Åttaåringen ska ut på lördag i Dagstorp och det ska bli hur kul som helst.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.