Våryra!

Solen skiner, det är vår!

Helt givet att man skippar ridhuset och rider ut en runda i stället. Så efter att ha försökt borsta åttaåringen och hamnat i ett moln av avfällt hår stack vi iväg.

Och visst värmde solen i takt med att lärkorna sjöng och rådjuren betade fridfullt på åkrarna. Det var bara det att jag inte hann njuta så mycket av det. Åttaåringen, som varit den snällaste av snälla att rida ut, visade sin glädje på sitt speciella sätt. Jag behöver nog inte beskriva allt som hände i detalj, men jag kan säga att all den disciplin och lydnad hon visat under vinterns övningar, det hade hon uppenbarligen lämnat kvar i stallet.

Får väl se det positiva i det hela: hennes glädje – och att jag inte ramlade av.

Vi får väl hoppas att de svenska elithästarna mår lika bra, för utomhussäsongen väntar och det fortare än vi anar. Lummen, Morsele, Hagen, och naturligtvis Arezzo står på programmet. Hörde förresten, apropå utomhustävlande, att världscupfinalen (som ju går inomhus i april) ratas av amerikansktyskan Meredith Michaels-Beerbaum. Hon har tävlat i Florida i vinter och vill inte krypa inomhus med sina hästar igen. Jag förstår henne, speciellt som hon laddar stenhårt för OS i London.

 

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.