Ordning och reda på uttagningarna

Det verkar ha uppstått något av förvirring bland er läsare kring Sylve Söderstrands uttagning av vilka svenska hoppryttare som får rida i Scandinavium.

De fyra i spetstruppen var givna: RGB, Malin, Henrik vH, Angelica A. Alla hade dessutom visat form, även Henrik, trots att han brutit nyckelbenet.

Resten togs ut efter resultat, för dem som enbart tävlat nationellt var det Boråstävlingen som gällde. Det var så Jens Fredricson föll bort. Han var visserligen meetingbäst i Globen i slutet av november men i Borås föll bommarna så till den grad att han inte tog sig till GP-finalen. RS Lunatic var helt enkelt inte i form, inte då och därmed heller inte för ett kraftprov typ Scandinavium.

Svenska mästaren Lotta Schultz kom med bara dagarna före tävlingsstart. Inte på ett återbud, som jag felaktigt skrev, utan helt enkelt för att Sverige fick ytterligare en plats.

I morse träffade jag Malin Baryard-Johnsson i hotellhissen och under färden ner från 20:e våningen hann hon berätta att hon inte haft sin nya häst Laledy mer än åtta dagar. Den har ridits av rikstränare Hans Horns dotter men hon lyckades inte utveckla den riktigt och nu hoppades Horn i stället på Malin.

Malin har inga större förväntningar på hästen i Göteborg, utan tar det mest som ett test. Ska bli väldigt intressant att se den nya konstellationen, Malin verkade ganska förtjust över Laledy.

Sprang på Henrik von Eckermann också. Han verkade inte särskilt bekymrad över att tävla med sitt nyligen ihopspikade nyckelben. Hoppas bara han inte får en ny smäll. Jag vet av egen erfarenhet hur det kan kännas…

Redan har en hoppning hunnit ridas, juniorernas kvalklass. Det blev utan Vellinges Nicole Holmén vars Ipsilon de Villagana vaknade med en hovböld i morse. Arrangörerna tyckte synd om Nicole, så hon fick dispens att byta häst. Så hon lastade Ipsilon på transporten och for hem för att hämta en annan häst. Vi får väl se i kväll, i finalen, om det fungerat, om hon är med.

Kvalet vanns i alla fall av Louise Torgersen från Fjärås på Alisia.

Idag är det en sådan där dag som det nästan är fy och skam att sitta inne i en arena. Nattens regnstorm har blåst över och solen flödar över ett Göteborg som njuter av en massa plusgrader.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.