Europamästaren ger oss en rivstart på 2012

Gott Nytt År.

Äntligen, höll jag på att säga, är de tunga helgerna på upphällning och livet kan börja igen. Jo, jag tycker nog det är trevligt med julen, stämningen, gemenskapen och maten, men nog ska det bli skönt att ruska bort julskinkan med det vanliga hästlivet.

På tävlingsfronten har det varit ordentligt stiltje ett bra tag och det dröjer ännu innan säsongen drar igång på allvar. Om inte för annat, ska det därför bli jätteroligt att bevista vår Europamästare Rolf-Göran Bngtssons clinic i Helsingborg den 3 januari. Gissar att det blir fullsmockat på läktarna. Inte bara för att många vill ta chansen att få ta del av RGB:s idéer, metoder och erfarenheter, han ska också rida några välbekanta hästar. Bland dem Lene Nissen-Lembkes Click and Cash, som ju till vardags tävlas av Niklas Arvidsson. Det ska bli väldigt spännande att se.

Själv har jag glatt mig åt att kunna rida utan att behöva bry mig om brodd och halka. När nyckelben och revben nu snart är helt läkta känns ridningen bättre än någonsin. ”Värst” bland hästarna är den gamle, nu 19, som hoppar bättre än någonsin. Kan man kanske säga att vissa mognar sent…

Låt oss hoppas att 2012 blir ett år fritt från skandaler och ett år med många glädjeämnen. Kanske man kan få sätta upp en liten önskelista (fast det redan varit jul):

♦ OS-guld till RGB och medalj till alla tre svenska ridsportlag i London,

♦ upprustad ekonomi för Flyinge och därmed full (avels)verksamhet

♦ samförstånd och samarbete på Jägersro så galoppen kan fortsätta tävla som förut

♦ mera horsemanship över hela världen så vi slipper avarter som  herrelösa hästar i Storbritannien och horribla hästlekar i Argentina.

 

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.