Vintrigt Flyinge går mot ny vår

Det kändes en aning förvirrat att besöka årets Flyingeuppvisning.

Det var nämligen väldigt mycket som saknades av det traditionella, i stället var det minishettisar, vallhundar, gymkhana och voltige som fyllde stora delar av de dryga två timmarnas uppvisning. Visst bjöd Bo Jenå och hans elever som vanligt på en snygg kadrilj, och visst släpptes fölen, Susanne Gielen red dressyr och Bo Jenå visade häst både a la Celle och på lång tygel, men det märktes att Flyinge inte har mycket eget på elitnivå just nu. Och särskilt inte när Peter Eriksson gick sjukskriven efter sparken han fick i ansiktet förra veckan.

Peter fanns för övrigt på läktaren och såg väldigt frisk ut, tills han öppnade munnen och visade förödelsen där inne. Men han var vid gott mod, och ännu bättre kanske humöret blir så småningom. Det är nämligen nya hästar på väg till Flyinge, via hästägarkonsortium, så Peter åter kan få dugliga tävlingshästar i sitt stall. Sugen är han i alla fall på att satsa igen.

Marianne Lilja Wittbom är en ambitiös (och omtyckt) chef för Flyinge och hon har raketstartat med sitt jobb att åter sätta Flyinge på hästkartan. Den nya inriktningen på ungdomar är vällovlig, dagens unga vet nog knappt vad Flyinge är. Jag tycker att införandet av ponny-, junior- och ungdomstävlingar på anläggningen är rätt väg att gå.

Kan man dessutom få in fler attraktiva hingstar i rörelsen kan det bli riktig fart.

Det var vackert på Flyinge i helgen med all snö som ackompanjerade julmarknaden, men ärligt talat tycker jag det börjar bli lite väl jobbigt med allt det vita. Några härliga travturer på snövägar har det i alla fall blivit i helgen, och det kan väl förlåta en del.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.