Inget lyxliv för världsstjärnor

Det hjälper inte att vara sjua på världsrankningen och att man just sett till att ens land tagit första segern i superligan. För Rolf-Göran Bengtsson blev det inget firande på fredagskvällen, i stället fyra timmar i bil.

Efter presskonferensen tillsammans med lyckliga lagmedlemmar och ledare tog Rolf-Göran en snabbdusch och sedan satte han sig i bilen och körde hela vägen hem till Breitenburg i norra Tyskland. Ett på natten blev det några timmars sömn och sedan ridning hela lördagen. Bland andra Ninja la Silla behövde en genomkörare inför den viktiga Aachenveckan, med ny start för Sverige, på torsdag, i superligan. I kväll vänder Rolf-Göran bilen norrut igen och rider Grand Prixen med Casall la Silla i Falsterbo.

Det är ett tufft liv ryttarna lever – och det spelar ingen roll hur högt på världsrankningen man ligger, det finns inget utrymme för lyxliv.

Apropå presskonferensen efter den smått mirakulösa svenska segern i superligan så måste jag berätta om en rolig händelse. Helena Lundbäck hade med sig sin gigantiska och snälla schäfer upp på podiet. ”Det går inte att lämna honom i huset för han bara rymmer hit, och i fjor blev han omhändertagen av polisen”, berättade Helena.

Även om schäfern är lydig så ville han inte ligga där Helena lagt honom, så under presskonferensen smög han upp på podiet och kröp in under ryttarnas stolar. Där var uppenbarligen trångt, så plötsligt dök hundens framben fram under duken, precis nedanför Rolf-Göran. Det såg ut som om R-G B fått hundben och snabbt blev han kallad ”wolf man”. Jag kan meddela att det tog ett bra tag innan alla skrattat färdigt.

Hettan ligger som en torr och dammig duk över Falsterboområdet men för hundarna finns alla möjligheter att svalka sig. Jana (Wannius) fontän vid stora ingången har nämligen fått en ny funktion, som hundbad, konstant fylld av, främst, lyckliga retrievrar.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.