Man ska inte klaga…

Jag har beslutat mig, jag ska inte klaga på värmen. Inte efter den vinter vi haft och den vår som aldrig kom.

Så då får jag väl i stället bara konstatera, att det är stekhett, kvavt och dammigt i Falsterbo. Och som så många gånger förr påpeka att rådande väder passar bättre för en badstrand än en hästtävling.

Men med riklig tillgång på vatten i pressrummet, och en okej fungerande kylanläggning, så går det och, faktiskt, det är lika trevligt som vanligt i Falsterbo.

Det är roligt att år för år se hur bra allt stort och allt smått fungerar. Funktionärsstaben består av en massa underchefer som alla är specialister på sina områden och på så sätt överbryggas generationsskiftet.

Tävlingsprogrammet ändras inte mycket, har man bevakat eller besökt tävlingarna några år behöver man inte titta så djupt på tidsprogrammet för att kunna följa vad som sker. Det nyaste är dressyren som med sin nya penningstinna tour på allvar gett dressyren i Falsterbo nygammal status. Jag menar, Anky van Grunsven i startfältet, det är inte dåligt.

De som har det mest besvärligt i värmen är nog alla utställarna. På deras område står tälten tätt, och alla vet hur det blir under ett plasttak när solen gassar och luften står stilla. Men eftersom kommersen är väldigt god har de nog uthållighet för ytterligare två dagar.

Innan jag åkte till tävlingarna i morse tittade jag till mina fyra beteshästar. De har en jättehage precis vid stranden, ändå stod de och halvsov i hettan, med slött viftande svansar. Jag tror de längtade efter ett bad, och vem gör inte det.

Men nu måste det snart komma regn, det är snustorrt och jag fasar för följderna om någon skulle slänga en cigarrettfimp i gräset.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.