Friska fläktar i Falsterbo

Man trodde inte det var möjligt, men i år tycks ännu fler besöka Falsterbo Horse Show. 

Det hela startade redan i lördags, med kvalhoppningarna i amatörtouren, och med en gång var det ordentligt med folk på området. Sedan dess har det eskalerat och inte minst alla utställarna gnuggar händerna.

Unghästhoppningarna drar alltid mycket folk men som jag ser det är det amatörtouren som dragit extra mycket. Pappa, mamma, morfar, farmor, syskon, kompisar, alla vill de följa sina ryttare. Amatörtouren har blivit en jättesuccé och det är trevligt att konstatera att inte minst unga ryttare har tagit den här chansen att få rida vid Falsterbo Horse Show. På finalen idag (onsdag) var det fullpackat på samtliga läktare och stort jubel när Mimmi Hain Mayr glädjestrålande red ärevarv.

Dessutom är touren en ekonomisk fullträff för Falsterbo Horse Show. Det är hundratals ryttare runt om i landet som betalt in anmälningsavgiften på en tusenlapp.

På framridningen idag blandades förresten amatörerna med de internationella hästarna och ryttarna. Hur man kunde se skillnaden? De internationella ryttarna red utan hjälm…

Går man hela dagen i Falsterbo träffar man på massor av folk. I morse mötte jag svenske hoppförbundskaptenen Gösta Asker. Han såg ledig och avslappnad ut – till vi började prata om svenska hopplandslaget. Inte så konstigt, det har gått väldigt dåligt i superligan och en bra prestation i Falsterbo är nödvändig.

Håll tummarna på fredag, det är då Rolf-Göran Bengtsson, Svante Johansson, Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson ska ta nödvändiga poäng.

Rolf-Göran var förresten också på solskenshumör och skojade friskt när händelsen i fjor kom upp. Det var ju då som hans bästa häst Ninja la Silla trampade på en spik och skadades. ”Ninja är inte med den här gången, så det är lugnt”, sa han.

I stället har han med sig Casall la Silla. Det ska bli jättekul att se den fantastiska hingsten igen.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.