Göteborg flyter mot vår

Lördag förmiddag och hela Göteborg tycks flyta bort. Det töar något helt fantastiskt och vårblommorna inne på Scandinavium  passar äntligen mer i tiden. Det finns hopp om en snöfri tillvaro trots allt.

Lördagen på Scandinavium inleddes med young riders, med uppvärmningen inför finalen i morgon i deras speciella cup. Det är mycket prestige i den hoppningen. Sedan starten 1984 har den haft vinnare som sedan tagit sig upp i landslaget: Svante Johansson, Lotta och Anna Emanuelsson, Pär-Ola Nyström, Helena Lundbäck, Lina Sjögren, Erika Lickhammer och Alexander Zetterman, för att bara nämna några. En fantastisk språngbräda, alltså.

Caroline Kamensky vann i fjor och hon var jättebra i uppvärmningen idag också, så det är mycket sannolikt att hon vinner igen med sin Tiesto. Särskilt som Caroline tagit tag i sin ridning och numera har en betydligt bättre position i sadeln.

Men det är också väldigt möjligt att vi får en skånsk vinnare. Isabell Bengtsson från Dösjöbro finns med med Donna Lutje. Pappa Peter berättade att Donna Lutje uppfört sig precis som vanligt, det vill säga hon ville inte gå in i transporten när hon skulle åka till Göteborg och var allmänt besvärlig i övrigt också.

Väl inne på banan började hon med att riva första hindret, men sedan var hon klockren. Pappa Peter var jätteglad och påpekade att det här var den bästa förstastart på ett meeting som hästen någonsin gjort.

Övriga noteringar bland de 17 startande var att tvillingarna Ingvarsson inte fick till det nu heller, inte heller Kim Krog som annars sopat banorna med Spit Fire Equus och att man i danske Thomas Hougaard såg en gframtidsryttare.  I startlistan finns också en Jenny Johansson och hon är dotter till travlegendaren Stig H.

I kväll är det digert program, med GP-hoppning och världscupdressyr. Få se om Patrik Kittel kan rida lika bra som igår och skaka holländskorna lite.

Och i hoppningen hoppas vi naturligtvis på tredje raka för Rolf-Göran Bengtsson. Två 1,50-segrar hittills, det är tungt.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.