Kindpussar och juniorhopp

Dressyrfolket har invaderat Scandinavium.

Det innebär bland annat att procenten prydligt klädda och friserade människor ökat. Och att antalet kindpussar blivit betydligt fler.

Det är ganska kul, särskilt som dressyrfolket sedan några år bjuder på sig själva och därmed har avdramatiserat sin gren. Publiken älskar dressyren, den drar mer än hoppningen, vilket tävlingsledare Tomas Torgersen glatt kunnat konstatera.

Annars var det roligt idag på morgonen när juniorerna gjorde upp i sin final. Det var en hel del nerver som dallrade, inte minst hos tvillingarna Karl-Jacob och Karl-Philip Ingvarsson. Den förstnämnde vann kvalhoppningen men gjorde ett par misstag och föll bort. Karl-Philip red felfritt i grundomgången men rev två gånger i omhoppningen.

Kallast var den skånska trion Emelie Nordström, Julia Kringstad-Håkansson och Tiffany Ling-Vannerus. Särskilt Emelie. Hon red otroligt säkert och ville verkligen vinna det här.

Emelie gjorde en Anja, blåslagen efter ett fall dagen innan bet hon ihop, valde att inte känna efter att det gjorde ont, och presterade på topp. Det ska bli väldigt roligt att följa Emelie, närmast vid SM i Helsingborg om två veckor.

Det flyter på i Göteborg. Bokstavligt talat utomhus. All den snö som kom på torsdagseftermiddagen rann i strömmar längs gatorna, ovanpå den gamla snön. Här kan man snacka om halka.

Förmiddagens hoppklass, den som gick efter juniorerna, bjöd inte på någon svensk seger. Bäst var Helena Lundbäck som fick till en riktigt, riktigt bra ritt med 43:an och var femma.

Men vi fick ju glädjas åt en svensk dubbel på torsdagskvällen, när Rolf-Göran Bengtsson vann med två hundradelar av en sekund till godo på Jens Fredricson. Visserligen red inte alla deltagarna för att vinna denna uppmjukningsklass för världscuphästarna, men i alla fall, någon ska ju vinna och 98 000 kronor i segerpremie satt ju inte illa.

Sprang förresten på Rolf-Görans mamma Elsa. Hon är alltid lika engagerad och pigg på att vara med på tävlingar.

I Mässan är det lika trångt som vanligt, köplusten hos hästfolket tycks inte påverkas ett dugg av det tristas finansiella läget. Det är nog lite som TT:s Christer Jönsson beskrev om hur det är när han tar spårvägen hem från Scandinavium. Vagnarna är fulla av flickor med spön och stora plastpåsar, ser nästan ut som en vandrande marknad.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.