Gretzers sista gott och blandat

Maria Gretzer utförde sitt sista uppdrag som förbundskapten när hon tog ut den svenska truppen till Scandinaviumtävlingarna nästa vecka.
Jag tycker hon ska ha all heder för de val hon gjorde.

Truppen består av 14 ryttare och här finns naturligtvis de givna namnen:
Svante Johansson som har världscupsegern från i fjor att försvara och som har ridit så fantastiskt bra i sina WC-starter i år.
Rolf-Göran Bengtsson, det svenska världsesset som haft det lite motigt i just världscupklasser och jagar poäng för att nå finalen.
Helena Lundbäck, alltid lika självklar.

Men Maria har också tagit ut både Alexander och Daniel Zetterman. Och inte bara tagit ut, bröderna från Linderöd kommer också att beredas en plats bland de sju svenskar som får rida världscupen. För främst Daniel är det en fantastisk chans att inför hemmapubliken bekräfta den fina ridning som varit förklaringen till framgångarna i vinter. Glory Days (en Cardento-avkomma) är hans topphäst, en synnerligen tilltalande hoppare som Zettermans tror mycket på.
Övriga världscupryttare, förutom de ovan nämnda, blir Henrik von Eckermann och Malin Baryard.-Johnsson.

Niklas Arvidsson, Jens Fredricson, Peder Fredricson, Linda Heed, Viveca Lundbäck, Helena Persson och Malin Parmler får nöja sig med att rida klasserna utanför världscupen, men det är inte dåligt det, här finns ju högstatusklassen Grand Prix.
För Viveca Lundbäck blir det premiär i seniorsammanhang i Göteborg men hon är ingen duvunge, regerande svensk inomhusmästare står på meritlistan.

Det ska också bli yttterst roligt att återse Malin Parmler. Malin är mer eller mindre uppväxt i Scandinavium eftersom pappa Lasse och mamma Liz fanns med bland dem som initierade tävlingen i slutet av 70-talet.
Malin har inte synts så mycket i Sverige den senste tiden eftersom hon har tillbringat några år utomlands – med massor av framgångar på olika nivåer.

Det ska bli otroligt skönt att komma iväg till festen i Göteborg. Hemma är det ju fullständigt hopplöst med en vinter som aldrig tycks ta slut. Snarare tvärt om, snön envisas ju att vräka ner och än värre ska det ju bli, enligt meteorologerna. Hästarna har visserligebn vant sig, särskilt sexåringen som (broddad) helt obekymrad tar sig fram över snö och is. Fin form har hon också, i söndags gjorde hon en träningshoppning som fick Carro i sadeln att jubla.
Tvååringen trivs på lösdriften bland sina kompisar. Han är helnöjd över att få vara ute med dem igen efter månaderna med boxvila i väntan på att hans skadade bakkota skulle läkas. Det är helt underbart att se honom helt återställd och med massor av bus i ögonen.

Christel Behrmann
Namn: Christel Behrmann
Bor: Räng Sand
Har: Fem hästar, en hund och en katt
Yrke: Journalist
Bloggar om: Hästar och ridsport.