Om tidningen

Skånska Dagbladet är en sexdagars morgontidning – grundad 1888 – med utgivningsort i Malmö. Vi förser dagligen 60 000 läsare i 16 kommuner med rykande färska lokalnyheter genom papperstidningen. Dessutom levererar vi nyheter på Skånskan.se och har cirka 130 000 unika besökare i veckan.

Skånska Dagbladet är den kompletta tidningen för familjehushållet. Förutom de lokala nyheterna från din kommun bjuder vi på inrikes, utrikes, regionala nyheter, sport, kultur, nöje, opinion, debatt, radio och teve samt förströelseläsning.

Skånska Dagbladet är den helskånska tidningen. Vi ägs av en ekonomisk förening med drygt 200 andelsägare i spridningsområdet. Vi är i dag det enda lokalt helägda tidningsföretaget i Sydsverige. Vi står våra läsare nära och våra reportrar bevakar följande kommuner: Malmö, Lund, Eslöv, Höör, Hörby, Svalöv, Landskrona, Lomma, Burlöv, Staffanstorp, Kävlinge, Trelleborg, Vellinge, Skurup, Svedala och Sjöbo. Ingen annan skånsk tidning har daglig nyhetsbevakning i så många kommuner.

I AB Skånska Dagbladet ingår också systertidningen Norra Skåne i Hässleholm och resebyråverksamhet.

Skånska Dagbladet står på den lilla människans sida gentemot överhet och maktelit. Tidningens symbol är den skånska pantern – ett heraldiskt vapen från vikingatiden – som både representerar vår trygga skånska hemvist och vår beredskap att visa klorna när det behövs.