Sorkin tillbaka i rutan

Aaron Sorkin tar emot en Golden Glove för sitt manus till filmen The Social Network.

För en vecka sedan nåddes vi av nyheten att Aaron Sorkin – skaparen av tv-serier som West Wing (Vita huset) och den allt för kortlivade Studio 60 on the Sunset Strip, tillika manusfrörfattare till filmen The Social Netword – skrev för tv igen. Och nu är det, enligt TV Guide, klart. HBO köper hans manus till en pilot på en ny serie.

Och det verkar som att det blir en show helt i linje med West Wing och Studio 60. Serien ska utspela sig bakom kulisserna på en tv-nyhetsredaktion.  Vågar man gissa på massor av parallellhandlingar och ett rasande högt tempo, kanske?

Till BBC News har Sorkin sagt om serien “I’ve spent some time at CNN… with Keith Olbermann and Chris Matthews, Fox News, I’ve spent some time being a fly on the wall at those shows… What the hope is, is that I can bring the same kind of idealism and romanticism that made government seem sexy on The West Wing, and I can bring it to the news and journalism, which in America is held in at least as much contempt as government.” (Enligt Flavorwire)

Hur som helst strålande nyheter för dem av oss som inte kunde få nog av hans tidigare serier.

* * *

Strange things happen at sea. Eller i varje fall i Växjö.

Snappar upp på twitter att nya numret av utmärkta tidskriften Word ska innehålla en lista på förra årets konstigaste händelser. Sverige representeras av en händelse i Växjö för lite drygt ett år sedan. Viktväktarna hade möte och ett 20-tal personer dök upp. Vid invägningen rasade golvet

Yeah, that’s kinda bizarre.

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 48 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Nadia Tehran, fka twigs, Sarah Klang.
Läser: Elton Johns självbiografi och Fredrik Strages 242..
Ser just nu: The Deuce, His dark materials. Ser gärna om gamla avsnitt av favoritserierna Buffy the Vampire Slayer, Six Feet Under och Veronica Mars.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.