Lykke låter lovande

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=84zVXQk37pA]

Om en dryg månad, den 2 mars, släpps Lykke Lis nya platta, ”Wounded rhymes”. Jag är ruggigt sugen på den. Både de spår som offentliggjorts har varit riktigt bra, framförallt första singen ”Get some” som jag skrivit om tidigare på den här bloggen, och förhandsrapporterna som dykt upp gör verkligen inte saken sämre.

I det långa och intressanta reportaget om Lykke Li i senaste numret av Filter som damp ned i brevlådan igår beskrivs den ”som den sköra och minimalistiska debutskivans raka motsats”. Sedan refereras det till voodoo, slavsånger, stamtrummor och musiketnologen Alan Lomax. Det låter i mina öron mycket, mycket lovande.

Förra sommarens halvt havererade Way out West-spelning – Lykkes röst pajade redan efter andra låten, trots det kämpade hon vidare – drog redan åt det hållet. Den var suggestiv, snygg, hårt rytmiserad och stämningsladdad, precis som de smakprov jag hört från kommande plattan.

I seriously can’t wait.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=qZPh4BuGJlY]
Senaste nytt omPop
Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 48 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Nadia Tehran, fka twigs, Sarah Klang.
Läser: Elton Johns självbiografi och Fredrik Strages 242..
Ser just nu: The Deuce, His dark materials. Ser gärna om gamla avsnitt av favoritserierna Buffy the Vampire Slayer, Six Feet Under och Veronica Mars.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.