Klokt och starkt av Petter

Ibland är det extra trevligt att skriva en artikel.

Och då menar jag inte det självklara med att skriva om framgångar och dra fram en nyhet.

Istället tänker jag på det här snacket jag gjorde med Petter Thelin om hans tankar efter beslutat att ett år i förtid lösa ut hans kontrakt med Malmö FF.

Inget av det han säger är tomt prat. Jag är istället övertygad om att han menar varje ord.

Här är stolt över att ha representerat MFF, inte ett dugg bitter och har självinsikt nog för att se att det uteblivna spelet i MFF berodde på att han inte utvecklades efter flytten och blev bra nog för att konkurrera.

Extremt mogen i sina tankar och analyser för att vara 19 år skulle jag vilja säga.

Dessutom med fötterna på jorden. Jag älskar att han är stolt bara över att ha fått chansen att komma till MFF och vänder hem till division 3 och Kramforsalliansen med högt huvud.

Och varför skulle han inte det?

Det ÄR svårt att ta en plats i Malmö FF. Ska vara också.

Att misslyckas med att göra det innebär därför inte att man är en dålig fotbollsspelare. Bara att man inte är bra nog för ett mästarlag.

Jag hoppas innerligt att Petter Thelin börjar ösa in mål igen i den trygga miljön i Kramfors och att han efter ett tag på nytt kan ta ett kliv uppåt i seriesystemet. Och jag hoppas att han aldrig slutar att vara stolt över att MFF kallade.

Ur MFF:s synvinkel är det givetvis positivt att man kan avsluta ett kontrakt på ett bra sätt.

Jag tycker därför att det är två parter som förtjänar beröm i den här affären: Petter Thelin och MFF!

……………………………………………………………………………

Brann åkte ur norska förstaligan och direkt dök det upp många hånfulla kommentarer.

Det gillar jag inte alls.

Okej, Rikard Norling lämnade inte MFF på ett bra vis.

Men innan dess förde han laget till ett SM-guld.

Alla guldtränare i MFF förtjänar respekt (egentligen alla guldtränare överhuvudtaget).

Inte för att det har med saken – det vill säga bedömningen av hans prestation – att göra. Men jag hade dessutom alltid är gott och professionellt samarbete med Rikard.

Att Åge Hareide kom var bra för MFF. Han är ett par pinnar uppåt på kvalitetsstegen i jämförelse med Rikard Norling. Inte minst erfarenhetsmässigt i den internationella satsmingen. Och att träningsdosen ökade var en nödvändighet. Men bara för det behöver man väl inte kasta skit på Norling, och Brann som förtjänar ett förstadivisionslag?

 

 

 

MFF måste förstärka truppen

Hur många anfallare har MFF egentligen?

Fredagen den 21 februari blev den frågan plötsligt rätt akut.

Först kom Fotbollskanalen med nyheten att Magnus Eriksson är på väg till Rubin Kazan.

MFF kommer även att låna ut Benjamin Fadi till IFK Värnamo i superettan och när jag precis pratade med Daniel Andersson berättade han att det i stort sett är klart att Petter Thelin lånas ut till Skellefteå FF i division 1 norra.

Magnus Eriksson var Allsvenskans poängkung och det var ingen slump. Vi pratar om en mycket duktig anfallare och en nyckelspelare i truppen. Malmö FF säger inte ett ljud om ryktena, men det är lika bra att döda allt hopp direkt. Rubin Kazan-intresset är på allvar, klubben har pengar att betala det MFF begär och Magnus Eriksson kommer att lämna truppen. På förmiddagsträningen idag började redan förberedelserna för en måndagsmatch mot Mjällby AIF utan honom. Guillermo Molins spelade på topp tillsammans med Markus Rosenberg.

Att tappa Magnus Eriksson är en förlust som svider.

Benjamin Fadi och Petter Thelin är däremot i hög grad planerade affärer.

MFF har länge letat efter en ny klubb att låna ut Thelin till. Ifjor var det ju LB07, nu blir det Skellefteå FF närmare hans gamla hemtrakter. Jag tror inte att vi får se Petter mer i MFF-tröjan.

Benjamin Fadi behöver spela matcher för att få loss sin potential. Innan dess kan han inte matchas i ett lag som ska försvara ett SM-guld. Speltid får han förhoppningsvis i IFK Värnamo och MFF har garderat sig med en kort utlåningstid. Den går ut till sommaren.

Därmed är svaret på frågan hur många anfallare MFF har två, tre eller fyra.

Markus Rosenberg är självskriven

Efter hösten 2013 är Guillermo Molins lika given bredvid honom.

Pawel Cibicki flyttades upp som yttermittfältare, men är anfallare.

Emil Forsberg är yttermittfältare, men kan i nödfall användas som anfallare.

Den i särklass viktigaste frågan är dock:

Hur många anfallare behöver MFF?

Svaret är fler än idag.

Om – i praktiken är det lika bra att skriva när – Magnus Eriksson lämnar måste MFF ut och värva.

Det vet Malmö FF-ledningen.

Jag pressade Daniel Andersson lite genom att ställa frågan om det blir nyförvärv om Magnus försvinner. Givetvis höll han fast vid policyn att inte kommentera rykten, eller uttala sig om förhandlingar. Men han gick med på att svara på den hypotetiska frågan.

– Jag säger inget om det är aktuellt eller inte. Men om det skulle hända måste vi rimligtvis ha en ersättare.

Klara besked. Men än betydelsefullare var att Daniel inte tvekade en sekund i en viktig policyfråga. Många gånger har MFF och andra svenska klubbar mest letat ersättare bland spelare vars kontrakt gått ut och varit väldigt restrektiva med att gå in och värva av allsvenska konkurrenter.

I jakten på en trupp som ska klara både Allsvenskan, Champions league-kval och Svenska cupen gäller det inte.

Behöver MFF värva kontrakterade spelare så gör man det.

Och det gäller även om klubben spelaren har kontrakt med är en allsvensk konkurrent.

Där var MFF:s sportchef väldigt tydlig.

Det tycker jag är bra. Ska Sverige få fram lag som kan hävda sig hyfsat internationellt måste de bästa mest resursstarka lagen kunna ta de lite mindre klubbarnas bästa spelare. Jag tycker till exempel att Malmö FF för länge sedan borde köpt loss Melker Hallberg från Kalmar FF.

Tror också att man ska tolka att MFF fullföljer utlåningarna av Benjamin Fadi och Petter Thelin som något mycket positivt.

Det typiskt mellanmjölksmässiga vore ju att säga att har vi tunt med anfallare får vi satsa på de vi har och göra det bästa möjliga av det. Gefle hade gjort det. Nu känns det lite mer kaxigt Malmöitiskt. I själva verket är ju utlåningarna till för att göra plats i truppen för nyförvärv som kan prestera redan 2014. Fadi och Thelin kan inte ersätta Magnus Eriksson. Då gäller det att skaffa spelare som kan det.

Ska man inte satsa på unga talangfulla spelare då? Jo visst, men det gör man ju. Pawel Cibicki är kvar och med i konkurrensen.

För att till sist sätta saker i lite perspektiv vill jag bara påepka att:

Markus Rosenberg och Magnus Eriksson hade varit Allsvenskans bästa anfallsspar 2014.

Men grejen är ju att det är Markus Rosenberg och Guillermo Molins också!

Och Markus börjar varva upp. Stannade kvar och såg ett litet gäng gnugga avslut efter den ordinarie träningen. Tendensen var tydlig. Rosenberg satte nästan allt och hela tiden mer än de övriga. Lika klart blev det när man bytte till att avsluta med fel fot. Då satte han allt.

 

 

 

Inte lätt att låna ut rätt

I år har Malmö FF haft rätt många spelare utlånade till andra klubbar.

Pratade en stund med Per Ågren på dagens träning och det stod rätt snabbt klart att han inte är helt nöjd med hur det har fungerat.

Om vi bortser från etablerade namn som Jasmin Sudic och Alex Nilsson är det framförallt två saker som strulat:

1) Många har inte fått tillräckligt med speltid.

2) Och när några väl fått det har det varit på fel position.

Amin Nazari har spelat flitigt i Assyriska i Superettan. Men MFF ser honom som en defensiv mittfältare. I Södertäljelaget har det blivit väldigt mycket speltid som ytterback eller yttermittfältare.

I division 1 har Malmö FF haft anfallaren Petter Thelin i LB07, anfallaren Erik Pärsson i Lunds BK och mittfältaren Egzon Sekiraca i Trelleborgs FF. Gemensamt för alla tre är att de haft förtvivlat svårt att ta en ordinarie plats. Anfallare betygsätts dessutom, rätt eller fel, i ganska hög grad efter hur många mål de gör. Pärsson har gjort fyra för LBK och Thelin tre för LB07. I division 1.

Att garantera talangerna speltid och spel på rätt plats i låneklubbarna är oerhört svårt.

– Tränarna gör givetvis det som är bäst för den egna klubben, tar ut spelarna de tror mest på och det kan snabbt uppstå situationer där det på grund av skador eller annat gynnar laget  att använda spelaren på en helt annan position än det från början var tänkt.

– Vi måste bli ännu mer noggranna när vi lånar ut spelare och även titta på om spelaren vi vill låna ut fyller ett behov just där vi vill att han ska spela i klubben som vill ha honom, säger Per Ågren.

Det är kanske heller inte nödvändigt att prioritera klubbar som kan stå för en stor del av lönen eller tvunget spelar i superrettan eller division 1.

Per Ågren spelade själv i Veberöds AIF när han var utlånad i början av sin MFF-karriär. Som ung libero i division 3 och hade stor nytta av den erfarenheten.

Frågan är hypotetisk, men hur mycket mer speltid och erfarenhet hade till exempel Petter Thelin skaffat sig 2013 i en stabil division 2-klubb som Kvarnby IK eller GIF Nike?

………………………………………………

För Alex Nilsson i Landskrona BoIS har det varit en upp och ner-säsong. I förrgår skrev han på twitter och kritiserade dem som kallat insatsen en flopp:

”Skadad och hamnat lite i kläm med tränaren, där folk bara vet en historia eftersom jag varit jävligt proffsig och inte uttalat mig i media.” konstaterade han.

Jag tycker att det ligger en hel del i det. Han har trots allt, vilket han också påpekade, spelat 18 matcher från start och på dem gjort 8 mål och 5 assist, totalt 13 poäng. Det är ett helt okej facit. Alex har kontrakt med MFF även 2014 och det är alldeles för tidigt att döma ut hans chanser.

För Filip Stenström tog utlåningen slut mitt under säsongen. I somras tog Ängelholms FF över hans kontrakt.

När det gäller Tobias Malm, utlånad till Landskrona BoIS, känns det som om MFF sorterat bort honom.

Och den ende av lånespelarna som gjorde tok-succë, Jasmin Sudic, smällde korsbandet. Men OM han klarar att ta sig tillbaka kommer han att ha massvis med nytta av matcherna han hann spela i Mjällby AIF 2013.

 

 

Comeback för Petar Petrovic

Lite gott och blandat:

Ingen Rikard Norling på dagens träning. Ingen Daniel Andersson heller.

Rikard var på tränarkonferens i Stockholm, en träff som på kvällen avslutades med VM-kvalmatchen mot Färöarna, och Daniel kommer tillbaka från semestern först på onsdagen.

Därför var det Simon Hollyhead och efter ett tag Vito Stavljanin som höll i övningarna.

Jonnie Fedel saknades för resten också. Janne Möller gnuggade Robin Olsen och Johan Dahlin. Sixten Mohlin spelade seriematch med U19, hans första efter handskadan.

……….

I morgon är det U21-match borta mot IFK Göteborg (17.00 på Hjällbovallen).

Då kommer Erik Johansson och Erik Friberg att få speltid. Samma gäller Emil Forsberg.

Det bästa är dock att det äntligen är dags för comeback för Petar Petrovic. Han hann ju knappt flyttas upp som lärling i A-truppen innan vänster ljumske började krångla och det är först alldeles nyligen som Petar kunnat börja träna ordentligt.

När jag pratade lite kort med Petar efter träningen berättade han att det är meningen att han ska spela 45 minuter (första halvleken).

Petar imponerade kanske mest av alla lärlingarna innan han blev skadad. Efter fem månaders skadefrånvaro, och någon månad till utan spel, behöver han givetvis tid på sig att komma ikapp. Men det ska bli väldigt intressant att se vad han kan prestera under hösten.

………………..

Med till Göteborg för spel i U21-matchen följer även Petter Thelin och Tobias Malm.

– Under sommaren ska vi ju titta lite närmare på spelarna vi lånat ut till andra klubbar och vi börjar med Tobias och Petter, berättade Per Ågren.

Petter Thelin är  utlånad till LB07 och Tobias Malm till Landskrona BoIS.

 

 

Ingen match under uppehållet

Skrev en artikel om att utvärderingen av Johan Hammar är klar och att MFF börjat förhandla.

Den kan ni läsa här.

Passade också på att fråga Per Ågren om lite andra saker, de kör vi här på bloggen som en liten bonus.

1) Kontraktsläget för 17-årige talangen Erdal Rakip, som gjorde en så lyckad allsvensk debut mot BP.

– Vi för diskussioner med Erdal och hans agent (Patrick Mörk) och ska fortsätta prata.

– Något beslut att ge honom en lärlingsplats är inte taget, men visst övertygade han mot BP och tidigare mot Schalke 04.

2) Om det blir någon träningsmatch under uppehållet?

– Nej, vi har fått förfrågningar men bedömningen från staben kring laget är att det är viktigare att utnyttja tiden till träning.

MFF-truppen har ledigt hela den här veckan. Måndagen den 10 juni återsamlas man och sedan tränar laget måndag, tisdag, onsdag, torsdag, lördag och söndag och veckan efter måndag och onsdag innan det är dags för MFF.s allsvenska återstart torsdagen den 20 juni borta mot Syrianska.

I mitten av nästa vecka har Malmö FF dessutom en bortamatch mot IFK Göteborg i U21-serien.

3) Om det blir något talangläger i sommar?

– Nej, det ligger fel i tiden så vi avstår. Däremot har vi ett antal U21-matcher i juli och kommer då troligen att låta ett par av våra utlånade unga spelare delta i matcherna. Jag tänker närmast på spelare som Egzon Sekiraca, Erik Pärsson och Petter Thelin.

Sekiraca är utlånad till Trelleborgs FF, Pärsson till Lunds BK och Thelin till LB07.

 

En vettig utlåning

Det blev LB07 för Petter Thelin.

Bra på många sätt.

LB07 är en klubb i närheten (Limhamns IP) på rätt nivå (division 1).

Vi som följt träningarna och matcherna under försäsongen insåg rätt snabbt att Petter åtminstone i år behövde en plattform mellan division 3 i Kramfors-Alliansen och den allsvenska konkurrensen i Malmö FF för att utvecklas. Han behöver spela A.lagsfotboll regelbundet. Det hade han inte fått i MFF. Han behöver dessutom göra det högre upp än ifjor. Det får han nu. Division 1 är bra mycket bättre än de som inte ser så många matcher där har grepp om.

Tar Petter en plats där och gör avtryck i spelet vet både han och MFF att han är redo att komma tillbaka till truppen 2014 och utmana om en startplats.

Eller tidigare. Till skillnad mot vad som gäller för de övriga utlåningarna från seniortruppen har MFF i överenskommelsen med LB07 fått in en klausul att Petter kan återvända redan i sommar. Dessutom kan MFF lägga upp ett schema där han ibland kan träna med MFF, plus spela U21-matcher. I övrigt ska han träna fullt ut med LB7 och spela tävlingsmatcherna med LB07 (u21-serien är ett undantag, med särskilda regler).

Till saken hör också att LB07:s tränare Sven Sjunnesson är en mycket duktig ungdomsutvecklare. Jag har väldigt stort förtroende för Sven.

Det är en tränare som varken är rädd för att ge de unga spelarna chansen eller att ställa krav på dem.

………………….

Petter Thelin startar sin utlåningsperiod i LB07 med att vara avstängd!

Det hade han varit om han spelat kvar MFF också.

Mot slutet av förra säsongen drog han på sig en grov utvisning i Kramfors-Alliansen.

För att en bestraffning inte ska vara ett slag i luften om en spelare till exempel drar på sig en utvisning i årets sista match följer avstängningen med (eller flyttas) till nästa säsong. Oftast räknar man då säsongsstarten från den 1 april. Petter är avstängd till den 7 april.

Därmed var han stoppad från spel i HBK-matchen och hade heller inte varit tillgänglig på fredag mot Åtvidaberg.

För MFF:s del saknar det numera betydelse. För LB07 innebär det att han missar lördagens genrep mot FC Höllviken inför seriestarten.

……………………

MFF jobbar betydligt mer med utlåningar än tidigare

Med Petter Thelin har klubben nu åtta spelare från A-truppen eller strax under utlånade:

Petter Thelin (LB07)

Tobias Malm och Alex Nilsson (Landskrona BoIS)

Amin Nazari (Assyriska)

Jasmin Sudic (Mjällby)

Filip Stenström (Ängelholms FF)

Egzon Sekiraca (Trelleborgs FF)

Erik Pärsson (Lunds BK).

 

 

Läget inför premiären

16 000 biljetter sålda till premiären och det tickar på.

Matchdagen brukar MFF sälja 1 500-3 000 biljetter. Till en premiär, med hyfsat väder, borde det bli 3 000. Dessutom ska det ticka in lite biljettförsäljningar även idag.

Säg 3 500 och totalt 19 500.

Sedan tillkommer problemet att MFF med tiden lärt sig att mellan 5 och 10 procent av dem som köper biljett inte utnyttjar den (vilket jag aldrig begripit mig på). I ishockey hade det inte varit något problem, där räknar man sålda biljetter och hade glatt gått ut med siffran 19 500. I fotboll är det bara åskådarna som är på plats som räknas.

Men det ska bli bra väder och det är som sagt premiär. Så vi säger minus 5 procent, det vill säga minus 975 och hamnar på en siffra på 18 525.

……………………..

Backlinjen var det stora diskussionsämnet efter dagens stängda träning.

Pontus Jansson kan inte spela. Han är ännu inte i full träning och ingår inte i truppen.

Erik Johansson ligger hemma med en infektion och är med som 19:e man. Om han kan spela avgörs först imorron, matchdagen.

Det innebär tre möjliga mittbackspar.

1) Erik Johansson hinner bli frisk och spelar med Filip Helander.

2) Markus Halsti går in bredvid Filip Helander.

3) Filip Helander, född 1993, spelar tillsammans med Alexander Blomqvist, född 1994.

Jag tror på det första, att Erik J hinner friskna till.

Eftersom Matias Concha är redo för spel och Ivo Pekalski också är med i truppen innebär det följande startelva:

Johan Dahlin – Matias Concha, Erik Johansson, Filip Helander, Ricardo – Jiloan Hamad, Erik Friberg, Ivo Pekalski, Simon Thern – Magnus Eriksson, Tokelo Rantie.

Resten av spelarna i truppen är Robin Olsen, Markus Halsti, Pa Konate, Simon Kroon, Alexander Blomqvist, Dardan Rexhepi, Benjamin Fadi och Emil Forsberg.

Förutom Pontus Jansson är Pawel Cibicki (skadad), Miiko Albornoz (timeoutad), Amin Nazari (börjar sin låneperiod i Assyriska direkt), Petar Petrovic (skadad), Sixten Mohlin (tredjemålvakt) och Petter Thelin utanför truppen.

Petter Thelin har fått ledigt för att åka hem under påsken och det ryktas hej vilt om att han också kommer att lånas ut innan transferfönstret stänger på tisdag. GIF Sundsvall är intresserat och var det redan när han valde MFF.

 

 

Ingen skräll att Cibicki ligger före

Efter Östers seger över GIF Sundsvall seglade Smålandslaget upp på fyra poäng och en hyfsad målskillnad.

Därmed finns det knappast någon återvändo för Malmö FF. Det måste bli seger i söndagens match mot Frej och säkert även nästa helg mot GIF Sundsvall.

Annars är det färdigspelat i cupen.

I så fall alldeles för tidigt! Cupen har fått ett rejält lyft både prestige- och uppmärksamhetsmässigt med de nya reglerna.

Just när det händer ska man inte stå vid sidan om och titta på. Malmö FF:s snudd på rekordunga trupp – med bara strax över 22 år i medelålder – behöver dessutom en bra start på tävlingssäsongen.

Rikard Norling maskhåller som vanligt om startelvan, men det lär bli en del intressanta förändringar i laget.

Erik Johansson ersätter Filip Helander i försvaret, Ivo Pekalski tar över Markus Halstis position på mitten av mittfältet, Emil Forsberg spelar istället för Simon Thern på vänsterkanten och lärlingen Pawel Cibicki får chansen bredvid Magnus Eriksson i anfallet.

Några andra slutsatser går inte att dra av veckans träningar.

Två av förändringarna är självklara. Filip Helander är skadad, då är Erik Johansson den naturlige ersättaren. Samma sak gäller för Simon Therns skada och valet av Emil Forsberg på hans plats.

Markus Halsti är däremot inte skadad. Han sitter på bänken.

Samtidigt är en bortamatch i cupen mot ett division 1-lag ett perfekt tillfälle att ge Ivo Pekalski chansen från start.

Han har trappat upp steg för steg genom U21 och inhopp i A och tränat på utan problem med skador en lång period. Det är dags nu. Men 2010 och 2011, då det hade varit rätt löjligt att ifrågasätta hans självklara plats i elvan, är inte 2013.

Den här gången måste han både bevisa att laget blir bättre med honom och att han kan spela regelbundet. Hur bra han än är frisk blir det för ryckigt om han ska in och ut ur laget. Jag tror att han klarar det. Men han har inte bevisat det. Än.

Väljer Rikard Norling Pawel Cibicki i anfallet överraskar det säkert många.

Men med Tokelo Rantie, Dardan Rexhepi och Benjamin Fadi borta finns det bara tre alternativ:

1) 4-5-1, eller 4-4-1-1.

2) Petter Thelin.

3) Pawel Cibicki.

Ettan känns helfel. MFF är ett 4-4-2-lag. Testet mot Nordsjälland var just ett test. Dessutom ämnat för svåra bortamatcher i Europa mot riktigt bra lag, inte en cupmatch mot ett division 1-lag.

Tvåan har jag sett att många förordar, gärna med argumentet att man dissar ett nyförvärv med A-kontraktstatus genom att välja en lärling.

Skit samma med olika kontrakt säger jag.

Bäst ska spela!

Glöm inte att Thelin spelade i division 3 förra året. Han måste upp i tempo och anpassa sig till vässad konkurrens. MFF:s U19 kör över division 3- och 2-lag. Det är ingen skräll att Cibicki ligger före. Han kommer helt enkelt från en omgivning som ligger närmare A-laget i nivå kvalitetsmässigt än den Petter Thelin lämnade.

Kontraktsstatusen är dessutom ett villospår. A-truppskontrakt fullt ut var en förutsättning för att kunna värva hit Petter Thelin. De fem lärlingarna från de egna leden som flyttades upp var redan i MFF. Det innebar INTE att man satte en stämpel på dem som sämre eller efter i konkurrensen. Alla i truppen konkurrerar på samma villkor.

Malmö FF har aldrig haft bättre U19- och U17-lag än de senaste åren.

MFF U19 – och ibland U17 – kör som sagt över lag från division 3 och 2. Då är det och ska vara oerhört svårt att som 17-åring komma hit direkt från division 3 och vara bättre. För att klara det måste man ha en unik talang. Det kan mycket väl visa sig att Petter har de egenskaperna, men det måste han i så fall visa på plats i konkurrensen. Det finns inga friplåtar till unga nyförvärv från lägre serier.

Det är faktiskt rätt bra för Petter Thelin också. När han väl tar en plats i konkurrens med spelare från de egna MFF-leden kan det ju vara bra att han vet att det åtminstone finns några som fattar att det var svårt att göra det.

 

Rekordungt MFF-anfall nästa år

Efter klartecknet för Benjamin Fadi består Malmö FF:s anfall av:

17-årige Petter Thelin

17-årige Benjamin Fadi

20-årige Dardan Rexhepi

21-årige Tokelo Rantie

Dessutom har man lånat ut 20-årige Alex Nilsson till Landskrona BoIS.

Rätt ungt. Eller snarare rekordungt.

Det är en genomgående tendens och en medveten strategi. Hela truppens medelålder ligger under 22 år.

Jag gillar tanken. Kvalitet har ingen ålder. Dessutom ligger det på något sätt i Malmö FF:s själ att våga satsa på unga spelare och egna talanger. Och det gör man verkligen 2013.

Men frågan måste ställas. Går det verkligen att vinna SM-guld med ett så ungt lag? För det måste alltid vara målsättningen.

Hjärtat säger ja, hjärnan säger nej, magen är orolig…

Kul ska det i alla fall bli att följa den här unga årgången av MFF. Bär det desutom hela vägen har man gjort en riktigt stark prestation.

……………..

Benjamin Fadis fyraårsavtal skrivs på när han fyller 18 år den 16 mars och det är först då som han kan användas i tävlingsmatcher. Innan dess spelar Malmö FF i Svenska cupen hemma mot Östers IF och borta mot Frej från Täby. Samma helg som han skriver på kontraktet spelar MFF hemma mot GIF Sundsvall i den tredje och sista matchen i cupens gruppspel. Tränings- och U21-matcher är däremot inte bindande och i dem kan Fadi spela.

Mer om Benjami Fadi kan ni läsa här.

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.