En liten Kävlingeresa

Tog tåget till Kävlinge.

Sommarkortet måste ju jobba….

Det ångrar jag inte. Högalids IP är en härlig sommararena, vädret var strålande, de hade god Lunda-Melle i kiosken och MFF besegrade Halmstads BK med 2-1 i U21-serien.

Klart förtjänt också.

I den första halvleken dominerade MFF matchbilden rejält. Mot slutet av matchen stack dock Halmstads BK upp sedan MFF gjort en del byten och HBK fick faktiskt till ett skott i ribban på tilläggstiden. Lite grann kändes det som deja vu från en del A-lagsmatcher som MFF inte klarat att stänga, men totalt sett var det helt okej spelmässigt.

Jesper Rindmo gjorde båda målen, det första efter 30 minuters spel och det andra efter paus. Det var för resten riktigt snyggt när han efter assist från Edwin Ahmetovic fick bollen över backen och sedan drog in 2-0 på volley.

2-1-reduceringen kom sent på straff.

Jesper Rindmo ska givetvis ha överbetyg.

Han känns som urtypen för en målskytt som utnyttjar chanserna utan att synas så mycket. Länge såg man betydligt mer av anfallspartnern Benjamin Fadi som verkade piggare ut än på länge och alldeles i början kunde gjort ett mål efter att snyggt ha sprungit sig fram till ett bra läge. Men det händer fortfarande alldeles för lite inne i straffområdet för Fadi.

Gillade också Jonathan Ekendahls lugna och trygga spel på högerbacken, Erdal Rakips fina insats på mitten och dessutom var Petar Petrovic bra på kanten. En annan som övertygade var Johan Hammar. HBK var visserligen uddlöst i 75 minuter, men ändå. Hammar fick i alla fall visa sin styrka i luften och timingen börjar sitta där.

– Första U21-matchen var mest ett sätt att komma ikapp fysiskt. Idag kändes det bra även i spelet och jag är nöjd med min insats, sa Johan Hammar när jag tog ett kort snack med honom efter matchen.

Han är dock inte aktuell varken till torsdagens retur mot Drogheda United eller söndagens allsvenska hemmamatch mot Åtvidebergs FF eftersom han i A-lagssammanhang är spelklar först på måndag den 15 juli.

– Synd. Men slår vi bara ut Drogheda hoppas jag bli aktuell för truppen till den första matchen mot Hibernian, sa han.

Bredvid sig mot Halmstads BK hade Johan LB07:s Jesper Modig, född 1994, som testspelade. Tyvärr skadade sig Jesper i foten tidigt i den andra halvleken.

– Tar alltid lite tid att spela ihop sig med en ny mittbackskollega. Det finns mycket som måste klicka i passningsspelet och positionerna. Men jag tyckte att det gick helt okej tillsammans med Jesper. Det gjorde det med Marcus Haglind Sangré också när han kom in och ersatte Jesper, betygsatte Johan Hammar,

Tyvärr såg jag inte U21-matchen där Ludvig Nilsson från Kvarnby IK testspelade som mittback och kan därför inte jämföra hans och Jesper Modigs insatser.

Men jag tippar att Ludvig, eller Ludde som han kallas, kan ha ett litet försprång. Han är nämligen två år yngre!

…………………………………….

Måste också berömma de 40-50 supportrarna som skruvade ihop stolarna så att Norra stå kan vara öppen på torsdag mot Drogheda.

Först pratades det om att man skulle jobba måndag och tisdag för att allt skulle bli klart och MFF:s vd Per Nilsson var inte säker på att man skulle hinna. Det snackades även om att det krävdes cirka 40 arbetsdagar, i alla fall om en enda man skulle göra jobbet.

Sedan kom supportrarna och fixade alltihopa på en halv dag!

Förhoppningsvis kan MFF dra tre lärdomar från det här:

1) Inte ta förhastade beslut.

2) Om man ändå känner sig tvingat att göra det, prata med de som berörs.

Och

3) Underskatta inte de goda och stora krafterna som finns i supporterleden.

 

Oavgjort för MFF:s U21-lag

Malmö FF:s U21 tog sin första poäng i årets serie genom att spela 1-1 borta mot Mjällby AIF.

MFF-tränaren Daniel Andersson var nöjd.

–  En bra insats. Mjällby är erkänt duktigt i U21-serien och hade ett meriterat lag. Det var rätt jämnt, vi hade mest boll och de ställde om, sa han och tvekade inte när jag frågade om det fanns någon att plocka fram och berömma.

– Alex Blomqvist!

Mittbackfabriken MFF fortsätter att leverera högklassiga produkter.

Jag gillade dessutom att det var Jesper Rindmo som gjorde 1-1-målet sedan Mjällby tagit ledningen på straff. Jesper har varit en pålitlig målgörare i ungdomslagen. Nu visade han att han nätar i U21-sammanhang också.

Pawel Cibicki har haft problem med en fotledsskada. Nu var han tillbaka och spelade 90 minuter – nästan. Mindre än tio minuter före slut drabbades han av en lätt stukning. Men det ska inte vara någon fara.

Daniel Andersson hälsade för resten att det var svinkallt uppe på Listerlandet.

Vår! Kom nu!!

 

MFF:s U19 visade sin styrka

Malmö FF:s U19 körde över division 2-nykomlingen Prespa Birlik med 8-2.

Och Skurups AIF-fostrade Jesper Rindmo gjorde sex av målen!

I Prespa Birlik spelade Labinot Harbuzi i 55 minuter och man hade ett bra och namnkunnigt lag. Men tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson erkände direkt att MFF-ungdomarna var bättre i det mesta.

Eftersom jag var på Fotbollklubbarnas samorganisations årsmöte kunde jag inte se matchen på Heleneholms IP, men jag fick rapporter och MFF:s ungdomsbas Mats Engqvist som var med på mötet var naturligtvis jätteglad över resultatet.

– Vårt U19 är riktigt, riktigt bra i år, sa han.

– Och extra kul att Jesper Rindmo fick glänsa på det viset. Ofta tänker man inte på honom och andra syns kanske mer, men när man analyserar lite närmare upptäcker man att Jesper gjort det mesta rätt.

De övriga MFF-målen gjorde Piotr Johansson och Mirza Halvadzic.

Labinot Harbuzi spelade för övrigt i KSF Prespa Birlik i väntan på ett nytt utlandskontrakt. Det ska redan vara klart.

På samorganisationens årsmöte fick Mats Engqvist gå fram och ta emot priset till Malmö FF till bästa pojkklubb i förra årets Malmömästerskapstävlingar (Husie IF blev bästa flickklubb).

MFF vann P14, P13, P12, P11 och P10.

– Därmed fick MFF den sammanlagt högsta poängsumman någon klubb fått sedan vi började dela ut det här priset, berättade omvalde samorganisationsordföranden Olle Winqvist när han delade ut pokalen och blommorna.

…………………….

Flera spelare stod helt eller delvis över förmiddagens MFF-träning.

Men de flesta ska vara med redan på torsdagen och nästan alla när det är dags för cupmatch mot Öster på lördag.

De som definitivt missar matchen är Tokelo Rantie och Benjamin Fadi (plus lärlingen Petar Petrovic och timeoutade Miiko Albornoz).

Fadi är på väg att bli frisk, men är ännu inte spelklar i tävlingsmatcher. Det blir han först när han fyller 18 år lite senare i mars. När det gäller Tokelo Rantie ligger MFF lågt med kritiken mot Sydafrikas landslag. Men att han fortfarande är utanför planen beror till stor del på a) att han fick spela när han egentligen borde vilat för att inte förvärra skadan, b) inte fick någon efterbehandling på plats i Sydafrika när landslaget spelat färdigt i mästerskapet.

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.