Snart blir det byte

Det danska förbundet, DBU, pratar fortfarande om tre-fyra kandidater där Åge Hareide skulle vara en. Något som han alltså också bekräftade efter fredagsträningen.

Men det tror jag inte på.

Jag tror att DBU redan har valt Åge Hareide och i så fall är det ju ingen tvekan om vad som kommer att hända eftersom han vill ha jobbet.

MFF kommer snart att ha en ny tränare.

Och som det utvecklat sig är det bra.

Åge Hareide kom till MFF för att föra laget till Champions League. Det är gjort. Två gånger!

2016 är det kört och oavsett när det sker nästa gång kommer MFF aldrig att få större, starkare och mer spektakulärt motstånd än ifjor och i den turneringen som fortfarande pågår.

2013-14 möttes Real Madrid och Atletico Madrid i CL-finalen. 2014-15 möttes Juventus och Bayern München. MFF har alltså ställts mot tre av de fyra lagen i gruppspelet!

Lägg till Zlatan och hans PSG.

Han har även lotsat fram MFF från flera svåra underlägen mot bra lag i kvalet och play off-spelet och fått Stadion att koka som en häxkittel inkastad i en masugn.

Hur ska han toppa det?

Dessutom blev det SM-guld 2014 och alla allsvenska vinnare har en särskild piedestal-plats i åtminstone min MFF-historia.

Hylla hans insats. Ge honom en egen hörna på Stadion. Och unna honom att satsa på att som 62-åring satsa på något han ännu inte gjort, föra ett landslag till ett stort slutspel.

Och förstå att han nu brinner ännu mer för att avsluta med att ta poäng mot Paris Saint-Germain och/eller Real Madrid.

Hänger det bara på honom fixar MFF det.

Men det gör det ju inte.

Förberedelserna är i alla fall i full gång.

Fredagens träning var stängd. Fem dagar före match är det unikt. Men förklaringen är att det vara första tillfället på ett tag alla, inklusive landslagsspelarna, var tillgängliga. Därför gnuggade man en del taktiska varianter som ska hållas hemliga inför onsdag.

Två träningar återstår. De blir också stängda.

På måndag tränar MFF inne på Swedbank stadion, på tisdag på Malmö stadion för att inte belasta matchplanen med två pass samma dag (PSG ska ju också känna på planen).

Dessutom har MFF trimmat gruppen.

Mahmut Özen och Petar Petrovic har fått beskedet att de är överflödiga på träningarna och lika bra kunde ta semester.

Samma sak gäller Johan Hammar och Benjamin Fadi. Deras säsonger med Fredrikstads FK respektive Mjällby AIF är över och de är MFF:s spelare igen med kontrakt för 2016. De hade gärna hållit igång formen med MFF. Men Hareide och MFF-ledningen vill enbart ha spelare på plats som är aktuella för spel mot PSG på onsdag.

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.