Isaksson värd vänta på

Att det tar emot för Malmö FF börjar sprida sig till analyserna. Det är rätt mycket panik nu, högt tonläge och många som tar ut allt möjligt jäkelskap i förskott. Som i målvaktsfrågan.

Att 48-årige Jonnie Fedel nu är registrerad som spelare och både i teorin och praktiken är tredjemålvakt är givetvis inte så lyckat. Men dels är det rätt kul, dels är det i hög grad en ytterst tillfällig lösning. Dessutom en lösning som det ska väldigt mycket till för att den ska bli aktuell.

Om man ska leta efter problem tycker jag att det är ett betydligt större sådant att Malmö FF just nu saknar en riktig förstemålvakt.

Väg gärna den försumbara risken att Fedel tvingas stå mot den trots allt reella risken att Zlatan Azinovic klantar till det i någon av matcherna mot Zalgiris Vilnius.

Jag gillar målvakts-Zlatan. Det är en härlig person lätt att unna framgång. Men det är inte meningen att han ska vara etta i MFF och att gå från att inte spela alls i A-laget till att plötsligt spela bra och stabilt i fyra, fem eller sex matcher i rad är en helt annan sak än att prestera på topp i enstaka matcher eller inhopp.

Fler och fler börjar också koppla blixtinkallandet av Jonnie Fedel till en kritik mot att MFF inte tog chansen att värva Johan Dahlin i vintras.

Det är en lockande tanke.

Men sedan funderade jag ett varv till.

Om det var rätt eller fel att inte gå för Dahlin i vintras hänger ju faktiskt på vilken målvakt MFF till slut kommer att presentera.

Meningen med Champions League-pengarna och ambitionen med uppgraderingen är ju faktiskt att våga leta efter en målvaktslösning som är bättre än BÅDE Johan Dahlin och Robin Olsen.

Det är Andreas Isaksson.

Erik Hamrén kan kritiseras för mycket, men knappast för att han konsekvent satsat på Isaksson som förstaval i landslaget. Han är helt enkelt fortfarande Sveriges bäste målvakt.

Och då är han värd att vänta på i MFF.

Sitter han på podiet på nästa presskonferens – eller nästa igen, för jag vill ha en targetplayer också – var det rätt att säga nej till Johan Dahlin.

Sitter någon annan som är så bra att han kan ses som en uppgradering i jämförelse med målvakterna de senaste åren där var det också rätt.

Är det en nödlösning som kommer in genom dörren och möter fotoblixtarna var det fel.

Jämför gärna med mittbackarna.

Kari Arnason, Rasmus Bengtsson och Carvalho är ett snäpp upp mot Filip Helander och Erik Johansson. Olsen mot Dahlin hade varit en sidledspassning när MFF ska uppåt i planen.

Med Filip Helander skadad och definitivt borta från spel i match ett mot Zalgiris Vilnius, Erik Johansson i samma situation och Rasmus Bengtsson osäker startande – mer osäker än MFF vill ge sken av – ser det tillfälligt illa ut.

Men det går över. Och MFF ska vinna ändå.

 

Tror Rasmus Bengtsson och Franz Brorsson får spela på onsdag. Det är bra nog.

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.