Klubbkamraten jag glömde

Ibland är det uppenbara så självklart att man missar det.

Här söks det information om MFF:s nyförvärv från igår Kari Arnason överallt.

Lasse Lagerbäck satsar på honom som fast mittback i Islands landslag, han spelade 45 av 46 matcher för Rotherham United i Championship förra säsongen, han vann SM-guld med Djurgården och så vidare.

Men det finns ju faktiskt en person i MFF:s ledarstab som spelat ihop med honom.

Eller spelat och spelat, Olof Persson blev allvarligt knäskadad i AGF Århus så det blev inte så mycket matchtid. Men i två säsonger var i alla fall MFF:s assisterande tränare klubbkamrat med Arnason.

Vilket jag pinsamt nog hade glömt.

Men bättre sent än aldrig så efter dagens solstekta träning på plan 6 fick jag Olof Perssons synpunkter på den 32-årige isländske mittbacken.

Och det var rejält med lovord.

– Jag blev glad när Daniel Andersson berättade att han var aktuell.

– Kari är en stark och stabil mittback, bra på huvudet och eftersom han så länge var mittfältare är han även en bra passningsspelare. När jag pratade med honom nyligen sa han att om det är något han ångrar är det att han så sent bestämde sig för att det är mittback han är. Om han gjort det tidigare hade det nog blivit ännu mer fart på karriären. Han kan ju fortfarande spela på mitten om det behövs, men positionsbytet, åren i England och det Lasse Lagerbäck gjort med Islands landslag har betytt mycket för honom.

Olof Persson sätter ett högt betyg på Arnason även utanför planen.

– Han är en spelare som kommer in i ett lag och sätter nivån högt. Vi träffades rätt ofta även på fritiden och det är en bra person.

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.