Rotation rätt mot Falkenberg

Nu blir det rotation i MFF. I alla fall lite. Efter att ha inlett med tio av tolv möjliga poäng mot två nykomlingar och två tippade toppkonkurrenter är det dags för Falkenbergs FF borta och Halmstads BK hemma. Ett riktigt bra tillfälle att vila några spelare som riskerar att bli slitna och ge ett par som imponerat i U21 och i inhopp chansen.

Egentligen är det rätt självklart.

De som inte spelat så mycket måste hållas igång, särskilt efter en säsongsinledning då man prioriterat att spela samman ett nytt lag.

Det ska även löna sig att visa färsk form.

Som Agon Mehmeti i U21 och inhoppet mot Hammarby. Som Andreas Vindheim de korta perioderna han hittills fått visa upp sig. I båda fallen tror jag att det är dags för en plats i startelvan.

Dessutom tror jag att man utnyttjar Erik Johanssons återkomst efter avstängningen senast till att låta Filip Helander vila.

Det är inte nonchalans mot Falkenbergs FF – eller mot Halmstads BK när man gör samma sak, fast med annorlunda rockader nästa vecka – utan ett sätt att utnyttja materialet maximalt.

När skador och avstängningar slår till, när spelare blir slitna eller tappar formen ska det alltid finnas någon som kan gå in.

Beredskapen för att klara av den situationen på ett bra vis ökar givetvis om de som ska göra det har gjort det tidigare, även när det inte behövts.

Så därför gäller det att passa på.

MFF har redan bevisat att man är ett flexibilt lag som kan skifta spelsystem. Slagkraften ökar ytterligare om det även går att byta spelare.

Just nu tror jag att det här är elvan MFF får ställa på benen om alla de elva bästa spelarna ska vara med samtidigt: Robin Olsen – Erik Johansson, Rasmus Bengtsson, Filip Helander – Anton Tinnerholm, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Enock Kofi Adu, Yoshimar Yotún – Jo Inge Berget, Markus Rosenberg.

Om MFF kommer till spel mot Falkenberg med exempelvis: Robin Olsen – Andreas Vindheim, Erik Johansson, Rasmus Bengtsson, Yoshimar Yotún – Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Tobias Sana – Agon Mehmeti, Markus Rosenberg.

Och sedan ger även Pa Konate och Pawel Cibicki chansen mot Halmstads BK utan att det varken påverkar prestationen eller poängskörden borde det ge en hel del bekymmersveck i konkurrenternas huvuden.

Glöm heller inte bort effekten av att kunna byta in starka spelare. Mot Falkenbergs FF ifjor vann MFF med 5-2. Då startade Hareide med Markus Halsti, Emil Forsberg och Markus Rosenberg på bänken. Då hade också MFF vänt 0-1 till 2-1 genom två mål av Agon Mehmeti, som fick chansen från start. Sedan kom Rosenberg in och gjorde 3-1 och vid den ställningen satte man även in Forsberg, som gjorde 4-1, och Halsti.

……………………………………………………………………..

På onsdag möter MFF HBK.

Då kommer det att bli plats till fler på ståplats.

Än är det inte officiellt bekräftat och till dess att så skett kommer Malmö FF inte att gå ut med det eller kommentera. Men enligt en säker källa kommer polisen inte att begära någon reducering av kapaciteten till den matchen.

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.