Allt är planerat – inklusive 3-5-2

Allt det Rasmus Bengtsson sa när han på tisdagem presenterades på plats i Malmö talade ett tydligt språk. Övergången blev klar sent, men att den skulle bli av var bara en tidsfråga.

När Twentes ekonomi inte tillät en fortsatt satsning på honom och Malmö FF hörde av sig fanns det inte längre någon tvekan, i alla fall inte hos Rasmus och MFF.

Det tog bara lite tid för Twente att fatta det.

När de väl gjorde det, hjälpta av att Rasmus Bengtsson tydligt sa ifrån att han bara ville en sak och agerade därefter, handlade det om detaljer.

Som föll på plats förra veckan.

Mätt i antal träningspass innan den allsvenska seriestarten är alltså Rasmus Bengtsson en sen värvning. Det hade varit bättre med fler.

Nu blir passet på fredag hans första. Samma helg som den allsvenska starten.

Men i säsongsplaneringen har han funnits med hela tiden. Rasmus har vetat att han ska spela i MFF och Åge Hareide och den övriga ledningen har kallt kunnat kalkylera med honom i taktiken.

Det var speciellt en sak jag reagerade för när han satt på podiet tillsammans med Daniel Andersson och kommunikationschefen Peter Åhlander: Daniels superbreda leende när Rasmus fick frågan om hur han ställde sig till 3-5-2.

Jag bad Daniel utveckla just det efter pk:n.

– Det var en fråga jag bara satt och väntade på, det var därför jag log, sa han.

Men erkände ändå att visst är 3-5-2 med i bilden och har funnits det när man byggt upp truppen. MFF är inte längre ett statiskt 4-4-2-lag.

Dagens MFF är ett lag som kan spela på många olika vis och dessutom ska göra det.

Både mellan och under matcher.

Ramus Bengtsson kan spela på alla de tre positionerna i en trebackslinje, men passar alldeles utmärkt i mitten av den.

Överhuvdtaget finns det en plan i allt Daniel Andersson och Åge Hareide gjort.

– Vi har fått alla de nyförvärv vi planerade att plocka in och det är bara en förlust jag inte räknade med, konstaterade Daniel.

Det tappet är Isaac Kiese Thelin!

Inget annat är oförutsett eller oplanerat.

Och Isaac släpptes för att MFF fick ett erbjudande man inte kunde säga nej till. Varken ekonomiskt eller med tanke på signalerna till truppen och spelarna som vill komma till klubben.

Rasmus behövde dock inga sådana signaler. Han har stått i klacken, hans familj är himmelsblå och precis om flera andra i truppen flyttade han hem.

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.