En viktig lördag i Kombihallen

Nästan hela lördagen pågår något viktigt och bra i Kombihallen ute på Stadionområdet.

Det är MFF Support som arrangerar Alex Minne. Alex som år 2008 gick bort i cancer var styrelseledamot i MFF Support och initiativtagare till turneringen som numera bär hans namn och där hela överskottet går till cancerfonden.

Klockan 9.00 börjar det med lottningen för de 17 lagen som anmält sig. 9.30 börjar gruppspelet som pågår fram till 12.15 då det blir lunch och paus inför slutspelet som inleds 13.00.

Under pausen kommer Matias Concha att hålla i en auktion där det bland annat går att bjuda på Markus Rosenbergs signerade tröja från Champions League-spelet.

– Vi kommer även att ha tröjor från Guillermo Molins och Magnus Wolff Eikrem och en hel del till, berättar Ylva Widebäck som tillsammans med Molly Kummel håller i arrangemanget även i år.

Det gör de på ett alldeles utmärkt vis.

Nytt för i år är en Paninikortsbytar-hörna där varje byte kostar en krona (eller mer) som går till Cancerfonden.

Eftersom sponsorer ställt upp och skänkt nästan allt som säljs i kioskerna, korv, fika, MFF-chips med mera, lär det komma in en hel del pengar därifrån också.

Att det är en bra idé att spela fotboll och ha kul samtidigt som man samlar in pengar för att stötta cancerfonden behöver väl knappast sägas. Särskilt en försäsong när det inte alls är länge sedan just den sjukdomen tog livet från av klubbens stora spelarprofiler i modern tid, Lasse Larsson.

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.