Hareide om Rasmus Bengtsson

Rasmus Bengtsson in.

Ett kanonförvärv naturligtvis och både efterlängtat och väntat.

Jättebra jobb av Daniel Andersson och hela MFF-ledningen.

 

Här får ni ett långt snack med Åge Hareide. Gillar speciellt hans konstaterande att det var bra att Rasmus valde MFF och Allsvenskan istället för att hamna i Kina, eller något liknande:

 

 

Det har varit på gång hur länge som helst. Nu är det bekräftat. Rasmus Bengtsson lämnar Holland och flyttar hem till Malmö där han skrivit på ett kontrakt som gäller till och med säsongen 2019.

– Rasmus har varit på vår radar hela tiden och han, Twente och vår sportchef Daniel Andersson har jobbat stenhårt på att få det att gå i lås. Det är en jätteprestation av Daniel att klara av att lösa det här, säger Malmö FF-tränaren Åge Hareide.

Var det nödvändigt att få in en etablerad mittback till i truppen?

– Vi kunde ha kört vidare med Johan Hammar istället för att låna ut honom. Både Filip Helander och Erik Johansson är ju landslagsbackar. Men ett problem är att Filip har ett utgående kontrakt och det har vi också fått väga in.

Ska vi börja spekulera i en trebackslinje med tre mittbackar?

– Det får du gärna lov att spekulera i. Därmed inte sagt att det blir så…

Hur vill du bedöma Rasmus Bengtsson som spelare och vad kan han tillföra i MFF?

– Han har internationell rutin, det är alltid bra. Dessutom är han stark defensivt samtidigt som han även har mycket att tillföra i offensiven. Med den extra passningsstyrka vi fått in i truppen bör vi med honom i laget kunna bli ännu farligare på fasta.

– Rasmus var ju med när jag tränade HIF och vi mötte Twente. Då gjorde han mål på oss.

Hur stor betydelse har det att han har spelat i Malmö FF och återvänder till klubben som fostrat honom?

– Vi har haft stor lycka med återvändare som Markus Rosenberg, Guillermo Molins och nu Oscar Lewicki och det är alltid en fördel.

– Framförallt känns det skönt att Rasmus väljer att spela i Malmö FF och Allsvenskan istället för att sticka till Kina, eller något liknande, säger Åge Hareide och betonar att man inte ska förvänta sig att det blir spel för Rasmus Bengtsson redan i säsongsstarten.

– Han har varit skadad och Filip och Erik är väldigt samspelta. Vi får ge Rasmus den tid som det tar att komma på plats.

– Förra säsongen hade vi ju en liknande situation med Pontus Jansson kvar i truppen och flera mycket duktiga mittbackar av landslagsklass som konkurrerade om platserna.

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.