Nu såg det bra ut igen

Hittills i år har MFF spelat sju matcher. På dem har laget gjort 22 mål och bara släppt in ett. Synd bara att det målet blev matchens enda mot Örebro SK och innebar att MFF spelat färdigt i cupen.

Så mycket ett enda mål kan förstöra!

Men saker ska inte ältas.

När kylan och vinden från havet plågade alla de cirka 400 åskådarna i 90 minuter fick åtminstone de 50 med Malmö FF-sympatier varma tankar av spelet. Nu var allt det som saknades mot Örebro SK tillbaka.

Inte minst Magnus Wolff Eikrem, han som ska ta Allsvenskan med storm 2015.

I cup-kvarten underpresterade både han och laget. Mot Mjällby var han den första halvtimmens gigant och gjorde både 1-0 och 2-0.

Hans facit under försäsongen är sex mål och sex assist. Det snackas mycket om hans klass som spelmotor, men i honom har MFF även fått en ny poängspelare.

Jag gillade också att Mjällby AIF inte lade sig på försvar. Malmö FF hade räknat med det och på att få öva mot ett nytt lågt, manstarkt försvar. Istället blev det ett par andra saker laget fick vässa.

Omställningsspelet nämnde Åge Hareide.

Det stämde riktigt bra. Men det kan bli ännu bättre. När chansen kommer får man inte tveka en sekund och när de många kvicka spelarna MFF har kutar iväg måste passningsprecisionen bli ännu vassare.

Försvaret fick också öva. Mjällby vågade väldigt mycket, men nästan alla lägen och nästan-lägen slutade med att en MFF-spelare hann precis före eller fick upp ett ben ivägen för avslutet.

Mjällby AIF är ett superettanlag 2015, men jag tror inte att skärpan stannade i Allsvenskan. MFF gjorde en bra defensiv insats mot ett lag som utmanade mycket mer än Assyriska och Jönköping.

Jag gillade också:

…att Agon Mehmeti fick göra 5-0.

En rögad ål ska ju trivas i Hällevik. Men sakta men säkert tycker jag mig känna igen de gamla supersub-takterna.

Agon har nu fått inhopp på 6, 15, 33 och 7 minuter mot Assyriska, J Södra, Örebro och Mjällby och smällt in två mål.

…att se Mattias Asper så sur och tvärilsk efter att ha släppt in fem mål. Han fyllde 41 år matchdagen. Vid den åldern kunde man kanske tagit det lugnt, det var ju bara en träningsmatch, en av många, många hundra i karriären. Fast det är en attitydfråga. Det som driver honom att bli så sur är säkert också det som gör att han platsar vid 41.

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.