På en pk ska det skrälla

Ingen hade räknat med att få se Jo Inge Berget komma in genom dörren när Malmö FF höll sin presskonferens.

Men det gjorde han. Och jag älskar det!!!

Ur strikt MFF-synvinkel vill jag ha bomber.

Det vill säga bomber i inkorgen.

Spelare som oväntat lämnar MFF slår hårt.

Oväntade nyförvärv känns bara bra.

Och oväntad var den 24-årige offensive norske mittfältaren från Cardiff City, även om någon – kanske jag själv? – borde kommit ihåg att MFF var ute efter honom när han lämnade Molde för att flytta till Wales för ett år sedan.

Då var MFF chanslöst i sammanhanget. Inte bara för pengarnas skull. Cardiff City var fortfarande ett Premier League-lag och det är givetvis enormt lockande att flytta till ett sådant. Inte minst för en norrman och det var ju Ole Gunnar Solskjaer som handplockade honom.

Sedan försvann Solskjaer från Cardiff, Cardiff City från Premier League och Jo Inge Berget satt fast på reservbänken. En låneperiod i Celtic ljusade kanske upp tillvaron lite. Men när MFF hörde av sig igen måste det ha känts frestande att nappa på chansen att ta revansch och starta om i Skandinavisk hemmamiljö.

Inte minst för att MFF kan peka på hur det gått för andra spelare som gjort det i Malmö.

Jag är säker på att namn som Markus Rosenberg, Guillermo Molins, Magnus Eriksson, ja det går att ta in Enock Kofi Adu i den kategorin också efter hans år i Norge, snabbt dök upp i Jo Inge Bergets huvud när han skulle ta ställning.

Succé på succé.

Nu vill Jo Inge Berget också vara med och smaka av den sötman. Jag tror att han har meriterna, talangen och spelskickligheten att lyckas i MFF. Hungern också även om han ibland såg ut att somna på podiet på presskonferensen.

Därför är det ett bra nyförvärv.

Dessutom gillar jag som sagt värvningsprocessen i sig. Presskonferenser där det presenteras något ingen räknat med är alltid roligare än när en redan avslöjad spelare sätter sig på podiet.

Det kanske inte alla mina journalistkollegor tycker, men det skiter jag i…

Men framförallt är det en tung värvning, en sådan som Rosenborg gjorde när laget ständigt var aktuellt för Champions League-kval och -spel.

Det är den nivån MFF vill nå och då ska man värva från klubbar som Cardiff när chansen kommer. När Jo Inge Berget i fredags löste ut sig från kontraktet kom den. Sedan gick det kvickt.

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.