Fem fina MFF-insatser

Fyra MFF-are från start och en inbytt när Sverige slog Elfenbenskusten med 2-0.

Alla gjorde insatser från godkänt och uppåt.

Men först och främst. Nu måste väl Erik Hamrén fatta att det finns bra spelare i Allsvenskan också?

Och när han gör det – mycket i efterintervjuerna tydde på det – får han själv också ett lyft.

Vad har till exempel Johan Elmander numera i ett landslag att göra när det klappar en ny i många fall allsvenskt fostrad U21-generation på dörren?

 

Vi tar MFF-spelarna från mål till anfall:

 

Robin Olsen, 6 på en tiogradig skala.

Gjorde inte en enda miss och spelade stabilt i sin A-landslagsdebut. Men hade i ärlighetens namn heller inte så mycket att göra.

 

Erik Johansson, 7

Lugn och säker. Klickade utmärkt med Per Karlsson, som stod för den enda grova missen. Bra passningsspel.

 

Oscar Lewicki, 5

Sett till prestationen i matchen egentligen en sexa, men ur MFF-synvinkel en femma eftersom han väldigt ofta sökte sig till just de positionerna och hämtade boll på ytorna där Enock Kofi Adu verkar i MFF. Det löser man säkert. Men ändå, ett litet orosmoment är det. Tycker också att både Johan Mårtensson och Marcus Rohdén visade med framåt. Som helhet står jag dock fast vid min åsikt att Oscar Lewicki är en mycket duktig spelare och ett fynd för MFF. Fast han kan bättre än i dagens landskamp.

 

Isaac Kiese Thelin, 5

I den första halvleken var han den ende svenske spelaren som höll på att göra mål. 1-0 där och betyget hade skjutit uppåt. Nu fick han agera ensamt hot så länge att han inte fullt ut kunde vara med och utnyttja att Sverige lyfte upp spelet i den andra halvleken. Men han gjorde länge så stor nytta att han givetvis ska ha ett godkänt betyg.

 

Och så har vi avbytaren:

Anton Tinnerholm, inbytt i den 64:e minuten, 6

Jag älskar att se Anton Tinnerholm spela fotboll. Han är ivrig, kämpastark, lite småful och så mycket mer. På mindre än en halvtimme hann han spela ytter och back på ”fel” kant, stoppa ett öppet läge för Elfenbenskusten och öppna anfallet som till slut gav 2-0.

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.