Jag gillar inte ryktet

Hittills har jag legat väldigt lågt när det gäller Alexi Gomez eventuella ankomst till MFF. Eller rättare sagt, jag har inte skrivit något alls.

Det beror framförallt på två saker.

För det första är det hittills en soppa helt och hållet ihopkokad på spikar från Peru och Gomez själv. Det är alldeles uppenbart att Alexi Gomez vill till MFF. Inte så konstigt. MFF har precis spelat i Champions League och Gomez är utfrusen av sin klubb av disciplinära skäl.

MFF har artigt nog tittat på honom och sträckt sig så långt som att det möjligtvis kan bli tal om en provträning. Som läget är nu är Gomez alltså – kanske – en av många testare som Malmö FF tagit hit de senaste säsongerna.

Och det vet vi ju hur det brukar gå.

Anledning nummer två är mer krass.

Jag gillar inte ryktet!

Att jag inte gör det beror på:

1) I MFF har man blivit allt mer noggranna i sin scoutingverksamhet. Spelare som kan bli aktuella följs under lång tid och någon från klubben studerar dem alltid på plats i en eller flera matcher. Noggrannheten har gett resultat.

En av få saker som gått att få bekräftad från MFF-håll i den här affären är att man inte sett Alexi Gomez spela.

Så ska MFF inte jobba numera.

Etablerade spelare ska redan vara scoutade när de plockas hit och då ska de inte provträna.

2) Det luktar panik.

Att det finns en lucka på vänsterbacksposten som är svårare än alla de övriga att fylla har närmast blivit ett mantra.

– Vi har letat över hela världen.

Jag vägrar tro att svaret ska vara en spelare som man dels inte har sett, dels efter ett tag insett är mer vänsterytter än back.

För att det är så är en annan av de få sakerna jag kunnat få bekräftat inifrån MFF.

I så fall gör det kvardröjande intresset för Gomez mig extra orolig. Det föder nämligen spekulationer om att möjligheterna att få behålla Emil Forsberg i truppen är mindre än vad som hittills har sipprat ut.

3) Den sista anledningen är mer känslomässig.

Jag gillar helt enkelt inte att Malmö FF först säger nej till en förlängning av kontraktet för Allsvenskans bäste vänsterback Ricardinho och sedan eventuellt ersätter honom med en spelare som ingen i Malmö har sett.

Vi pratar om en spelare som i sex säsonger gett allt för och nästan blivit en ikon i Malmö FF.

Det är möjligt att Alexi Gomez är en riktigt bra spelare, kanske kan han imponera i en hittills högst eventuell testperiod och det kan också vara så att hans nuvarande klubb har överreagerat när de valde att stänga av honom.

Men om jag ska tycka att det här är en vettig övergång vill jag höra någon i MFF säga det.

Inte sitta och gissa.

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.