Inte för sent för en avtackning

Det är svårt att inte bli berörd av  farvälbrevet Ricardinho skrev på MFF:s hemsida när det blev officiellt klart att han skulle lämna klubben.

Läs det gärna här.

Ricardinho kommer att bli saknad.

Både som spelare och människa. Men även som underhållare. Han har inte bara varit bra, hans sätt att vara bra har varit unikt för Allsvenskan.

Tyvärr innebär besked som kommer efter säsongens sista match att det inte blir någon rejäl avtackning.

Malmö FF har blivit mycket bättre på att göra en fest och ett evenemang av sådana saker, men ibland finns det helt enkelt inget tillfälle.

Eller finns det?

Ta det här som en fundering, inte en färdig åsikt, men skulle man inte kunna göra något i samband med 2015 års första träning?

De senaste åren har det varit folkfest med runt 1 000 åskådare i Kombihallen. I år var den första träningen på Malmö IP, men det var fortfarande massvis med folk i kylan på läktarna.

Premiärträningen har blivit en happening, ett startskott på det nya med presentation av nyförvärven, intervjuer och annat. Bra. Men lägg till en avtackning av Ricardinho och det blir kanske ännu fler på plats och ännu fler värmande bandyapplåder. Plus en chans för supportrarna att säga adjö till den sympatiske brassen.

Om Ricardinho vill och kan, om MFF tycker att det passar – så varför inte?

Inte minst för att han i brevet just nämner mottagandet på den första träningen i Kombihallen som ett minne för livet.

 

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.