Missa inte planet

Sugen på att åka med MFF Supports flygresa till Pireus och bortamatchen i Champions League mot Olympiakos?

Då är det faktiskt dags att agera.

Nu.

Fick en uppmaning på twitter att sprida budskapet om resan. Det gjorde jag givetvis. Infolänken kan ni få här också.

Jag pratade även med Fredrik Ingesson, som är reseansvarig i MFF Support.

Det är hans uppmaning att snabba på med beslutet som verkligen är värd att ta på allvar. Precis som till Turin och Madrid planerar MFF Support att chartra ett plan. Men man kommer inte att fullfölja plan-planerna om inte platserna är rejält uppbokade senast den 30 november.

– Det kostar mycket pengar att chartra ett plan, över en halv miljon, berättar Fredrik Ingesson.

– Vi kan inte ta den ekonomiska risken om vi inte är rätt säkra på att platserna kommer att gå åt. Jag är väl medveten om att många vill avvakta resultatet i Juventusmatchen och lönen. Det är därför vi har satt den 30:e.

Fredrik ger också ett exempel på hur sent folk brukar vara ute.

– Sista dygnet före avresan till Madrid bokade 10-12 personer.

Den taktiken funkar inte till Olympiakosmatchen. Då blir det inget plan.

I Turin var det massvis med supportrar på plats, i Madrid ännu fler. Med tanke på att alla bortaresor till Champions League, kvalet till Champions League, Allsvenskan och cupen har grävt djupa hål i mångas plånböcker kan det bli svårt att samla lika många den här gången. Men MFF Support vill i alla fall göra ett ordentligt försök.

– Det är hål i min plånbok också, men stödet betyder mycket för laget, säger Fredrik Ingesson.

Kunde heller inte låta bli att fråga honom vilken resa han personligen tyckt varit allra roligast under säsongen.

– Gefle IF borta. Då bodde vi en stuga inne i skogen och åkte sedan direkt ned till Salzburg. 400 mil på ett par dagar och vi hade hur roligt som helst. Sedan var det ju givetvis trevligt att vi var så många i Madrid.

 

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.