MFF:s U17 till kvartsfinal

Skrev ihop en text om MFF.s U17, som också vann i Stockholmsområdet i söndags.

Håll till godo:

Det var inte bara MFF:s seniorer som vann i söndags. Samtidigt som SM-guldet säkrades i Solna spelade MFF:s U17 åttondelsfinal i SM-slutspelet i Djursholm. MFF U17 vann med 5-1 över FC Djursholm och är nu klart för kvartsfinal mot guldfavoriten Elfsborg.

– Elfsborg är förstarankat och de flestas tips. Ifjor slog vi ut dem och de vill säkert väldigt gärna ha revansch. Inte minst för att de har kvar samma tränarstab med Tobias Linderoth i spetsen, säger MFF-tränaren Andreas Georgson.

MFF kör på med ett mindre fysiskt och mer åldersblandat lag med många födda 1998 och -99.

– Djursholm var lite äldre och starkare. Spelmässigt dominerade vi. Efter 2-0 i halvlek fick de dock en gratischans att komma in i matchen på en straff alldeles i början av andra halvlek. Den satte de till 2-1. Men vi kom tillbaka och efter 3-1 var det inga större problem. Bäst av allt var att 99:orna vi satte in inte alls var tyngda av situationen utan bara gick in och gjorde vad de skulle, säger Andreas Georgson.

MFF hade en tremålsskytt i Emin Karaman. Lagom till slutspelet verkar han ha kommit in i ett riktigt målstim. I den senaste seriematchen gjorde han fem.

– Åtta mål på två matcher går ju inte att klaga på. Annars var det en lagseger. För varje match nu blir vi dessutom mer samspelta. De flesta andra lagen har kört runt på i stort sett samma spelare. Vi har gett de unga chansen och nu till slutspelet plockar vi ner några som åldersmässigt är U17, men som flyttats upp i U19.

De övriga MFF-målen gjorde Isak Redzic och Teddy Bergqvist.

Om MFF på söndag vinner i Borås är chanserna goda att få hemmamatch i semifinalen.

– Lagen med flest bortamatcher i slutspelet får hemmafördel. Vi har alltså fått båda våra två första matcher borta, påpekar Andreas Georgson.

I de övriga kvartsfinalerna möts:

AIK-Landskrona Bois.

Brommapojkarna-Vasalunds IF

Sollentuna FK-Örebro SK.

 

Senaste nytt omU17
Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.