Styr upp biljettbokningen

Förutsättningarna inför lottningen till Champions League-lottningen var rätt enkla.

I det här stadiet finns det bara bra lag kvar.

Oavsett vilken lottning MFF skulle få fanns det i stort sett en garanti för tre utsålda hus i hemmamatcherna. Folk som kräver lag av PSG-, Chelsea- eller Barcelona-status för att lyfta på häcken och se live-fotboll kan lika gärna stanna hemma.

Därför var det rätt skönt att MFF fick ett spektakulärt lag i Juventus, en fjorårsfinalist i Atletico Madrid och Jimmy Durmaz nya klubb Olympiakos som Åge Hareide dessutom snabbt utnämnde till laget att besegra och sno tredjeplatsen från.

Där tror jag att han har rätt.

Det blir inte lätt. Men det MFF visat både mot Sparta Prag och Red Bull Salzburg är att i häxkitteln hemma i Malmö går inget lag säkert, Inte Juventus eller Atletico Madrid heller.

Det MFF-ledningen nu måste göra så snabbt som överhuvudtaget möjligt är att slå alla de kloka huvena samman och skaffa en strategi som ger de trogna Stadionåskådarna företräde till platserna.

Till detta finns det flera skäl.

Det främsta är rättviseargumentet. De som troget går och tittar på MFF i ur och skur ska givetvis ha bäst chans att göra det även nu.

Nästan lika viktigt är att se till att supportrarna – och i de här matcherna är det hela publiken – kan skapa stämningen som mot Sparta Prag och FC Salzburg höll på att välta grytan. En dansk journalist jag pratade med som varit runt på massvis med arenor runt hela Europa sa att han aldrig upplevt något liknande. Salzburgfolket stod mest och gapade och saknade sina pappklappor.

Det här är viktigt och jag tror och hoppas att MFF har insett nödvändigheten. Mycket tyder på det. Metoden är att prioritera och ge förtur.

Årskortsinnehavare först är givet. Lika naturligt är att ge medlemmarna företräde. Inte minst nu när medlemsföreningen MFF slog ut läskeblaskmannens lekstugeklubb. Sätt gärna en gräns, medlemsskapet ska vara tecknat före en viss datum. Sedan tycker jag att MFF Support-medlemmar och de som sätter upp och ner stolarna på ståplats ska ha chansen.

Efter det då?

Mitt anspråkslösa förslag är att först sälja biljetterna i paket. Det vill säga till alla tre hemmamatcherna. Då får man publik som framförallt är intresserade av att se MFF:s hemmamatcher i Champions League. Inte ett tv-lag.

Och jaga biljetthajarna med blåslampa…

………………………………………….

MFF:s grupp är förresten en grupp med bara mästare.

Det är ingen av de andra!

 

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.