MFF fortsätter att ta rätt beslut

Sju presskonferenser på nio dagar i Malmö FF. Då fick mästarklubben variera menyn och skicka fram en rögad ål.

Just nu känns det som om MFF gör allt rätt.

I det betyget inkluderar jag Agon Mehmeti.

Har förstått att det finns många som är tveksamma. Det är inte jag. Tror istället att det blir succé. Inte av Guillermo Molins-mått, men det går helt enkelt inte att begära.

Agons kompis Gische tog serien med storm och blev snabbt hela Allsvenskans bäste spelare – det betyget står jag för – innan han drabbades av den oturliga långtidsskadan.

Lägg för övrigt märke till att Molins på twitter samma dag som Agon presenterades både berättade att korsbandsoperationen nere i Belgien gick bra och välkomnade sin kamrat i truppen.

Gör Agon en Gische-light är i alla fall jag nöjd.

Det finns dessutom mycket som talar för att han har förutsättningarna att göra just det.

Han har lagt på sig de nödvändiga musklerna under utlandsåren och även skaffat sig värdefull erfarenhet. Rutin och mognad går att få även när allt inte går perfekt. Kanske lär man sig till och med mer av att spela i ett skitlag som Olhanense och upptäcka att det där med laglojalitet och en omgivning man trivs i är väldigt mycket värt?

Vi som sett Agon på träningarna har blivit imponerade. Nästan från dag ett sa Åge Hareide att han ville att Daniel Andersson skulle göra klart affären och det är inte svårt att förstå. Speeden, kraften och målsinnet finns där.

Både Markus Rosenberg och Guillermo Molins kom tillbaka till MFF som bättre spelare än när de lämnade. Samma sak gäller säkert Agon.

Gillar också att han har ett brinnande MFF-hjärta. Och ville hem. Ta bara en sak som att det var han själv och agenten Fredrik Strauss som förhandlade loss honom från Palermo. Till MFF kommer han gratis.

Säkert med en rejäl lönesänkning. Det kunde han gnällt över. Det gjorde han inte. Tvärtom betonade han hur nöjd han var med villkoren och över att få komma tillbaka till sitt riktiga hem.

Rätt inställning – och hans ärlighet betvivlar jag inte ett ögonblick.

I takt med att nyförvärven ramlat in har matchen mot Ventspils nästan hamnat i skuggan, eller det har den. Men för att en seger mot letterna ska vara något värd måste truppen vara stark nog. Det börjar den bli nu.

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.