Över 20 000 på söndag?

Över 16 500 sålda hittills till premiären mot Falkenbergs FF.

Fler än 9 000 årskort.

Gott väder.

Det är hype inför fotbollsstarten och absolut inte bara i Malmö.

Ifjor kom 19 577 till MFF-premiären mot Halmstads BK. Vid samma tidpunkt då var betydligt färre sålda. Utan att ta ut något i förskott ser det ut att bli fler på plats i år.

I så fall också den bästa premiärsiffran sedan 2009 då det kom över 23 000 mot Örgryte IS i det som även var Swedbank stadions invigningsmatch.

För Falkenbergs FF blir det för övrigt också en seger om det kommer över 20 000. Halmstads BK är den stora rivalen man inget hellre vill än att slå och nu kan det alltså bli fler när MFF möter FFF än när MFF ifjor mötte HBK. Och det blir dessutom en ”dubbelseger”. MFF mötte HBK i premiären även 2011. Då kom det 18 843.

……………………………………….

Ricardinho tränade inte idag. Det kan han göra för fullt först i början av nästa vecka och i bästa fall är han med mot IFK Göteborg.

Markus Rosenberg körde däremot helt enligt ”programmet”, kände sig okej efteråt och kan bli aktuell om lördagsträningen ger rätt besked.  Tror fortfarande att han startar på bänken, byts in och därmed får vara med om premiärmatchen hemma efter sin återkomst.

Simon Kroon körde rehab med Wilner Registre ute på Malmö stadion-planen. Han har ont vid sidan av knäet och vet inte riktigt vad det är, eller när det hände, bara att det är ett minne från torsdagsträningen. Nu ska han troligen käka ett par värktabletter och avvakta hur det känns imorron.

…………………………………………..

Ett dystert besked.

Det nya bortastället blir inte klart förrän en bit in i maj.

Mot IFK Göteborg är det inga problem. Eller borde inte vara det. Kan man inte se skillnad på MFF:s och IFK Göteborgs ordinarie tröjor borde man söka hjälp. Men i de två bortamatcherna som kommer efter det talar allt för att det blir en vända till för de av många – inklusive mig – avskydda barbershoptröjorna.

………………………………………………

Har svårt att bli upprörd för att Zia Sakirovski går till AZ Alkmaar.

Visserligen är det en chansning.

Han är ung och även om det är ett treårskontrakt han får med AZ är det i U19-truppen han börjar det första året. Och den utvecklingen kunde han fått hemma också.

Men han gör det som känns rätt för honom, just nu är konkurrensen på anfallsidan i seniortruppen är stentuff och MFF får betalt. Ungdomskontraktet går ut i sommar och Zia ska fortsätta spela med MFF under våren. AZ Alkmaar har dock för att redan nu försäkra sig om rätten till honom betalt mer än de cirka 1,5 miljonerna klubben ändå skulle fått betala i utbildningsbidrag.

MFF:s ungdomsverksamhet är bra på att fostra talanger till de egna leden.

Men kan man dessutom varje år plocka fram ett par spelare som säljs till någon klubb ute i Europa för 2-3 miljoner kronor är det inget negativt. Tvärtom Det är snarare ett sätt att visa att kvalitén på verksamheten är hög. Då kan man locka ännu fler talanger och öka resurserna.

………………………………………………

Bäste spjutkastaren i MFF?

Fredagsträningen avslutades med kast med ”slalompinnarna”.

Pontus Jansson fick rätt snabbt på ett rejält kast och tog sedan högljutt ut segern i förskott. Men Robin Olsen körde vidare, fick bättre och bättre teknik och drog till slut iväg ett kast som seglade långt, långt förbi alla de övrigas. Pontus försökte kontra, men fick ge upp.

………………………………………………..

Om ni inte redan gjort det; gå in och läs min långintervju med Åge Hareide.

Han är en klok man.

Här är den,

och här är ett par kompletterande frågor.

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.